Avui es compleixen tres mesos de la desaparició de Diana Quer

El mal estat en què va ser trobat el telèfon mòbil de la noia dificulta la investigació

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Aquest dimarts es compleixen tres mesos de la desaparició de Diana Quer, la noia de 18 anys que va ser vista per última vegada després d'assistir a una festa a A Pobra do Caramiñal, el municipi corunyès on passava les vacances d'estiu.

La Guàrdia Civil treballa en les diferents línies d'investigació que podrien localitzar la jove, el telèfon mòbil de la qual va aparèixer a finals del mes d'octubre al mar en una zona molt pròxima al port de Taragoña (Rianxo), a uns 15 quilòmetres del municipi on va desaparèixer la noia.

Aquest telèfon, un iPhone de color blanc, va ser la primera pertinença de Diana trobada, però el seu mal estat després de passar tant de temps submergit ha dificultat les tasques d'investigació, fins al punt que encara es treballa sobre aquest dispositiu per si se'n pogués extreure informació rellevant sobre les últimes converses de Diana, informa Efe.

El contingut del mòbil, la declaració dels testimonis o les imatges recollides per les càmeres de seguretat són alguns dels elements que estan centrant les investigacions que desenvolupen la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Corunya i de la Unitat Central Operativa (UCO).

Mentrestant, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Ribeira -encarregat del cas- ha decidit prorrogar un mes més el secret del sumari per evitar que la filtració de dades perjudiqui encara més les indagacions.

CANVI DE VESTIMENTA

Després de la desaparició de la noia, es va difondre una descripció en què es deia que duia pantalons curts de color rosa, una samarreta blanca, dessuadora i vambes negres amb cordons, però sembla que es podria haver canviat de roba, segons els testimonis de persones que diuen haver-la vist aquella matinada.

Notícies relacionades

Diana Quer fa 1,75, té el cabells llargs, llisos i morenos; els ulls foscos i pesa 55 quilos. 

Cada any es presenten 14.000 denúncies de desapareguts a tot Espanya.