EL VEHICLE PROCEDIA DE TURQUIA

Deu immigrants arriben amb la càrrega d'un camió a la planta de Mango de Lliçà d'Amunt

Els polissons, entre els quals hi ha quatre menors, són kurds iranians i es pensaven que eren a Anglaterra

Sis adults i quatre menors. Tots kurds iranians. Es pensaven que el seu destí final era Anglaterra, però han arribat a Catalunya. / A. RECOLONS / Vídeo: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

Deu immigrants, sis adults i quatre menors, han aparegut aquest matí entre la càrrega d'un camió procedent de Turquia, després de fer escala a França, que ha arribat a les instal·lacions de l'empresa Mango en un polígon de la localitat barcelonina de Lliçà d'Amunt. Els immigrants són kurds d'origen iranià, segons ha explicat el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, que ha demanat al Govern central que els concedeixi asil polític.

Amorós ha destacat que els 10 refugiats polissons han estat acompanyats en tot moment pels Mossos d'Esquadra, membres del Comitè d'Ajuda al Refugiat i de la Creu Roja de Catalunya, que "els ha donat tranquil·litat per tenir un reconeixement internacional", encara que han hagut de buscar intèrprets d'àrab i kurd per poder-se entendre amb ells. Amorós ha explicat que les deu persones estan bé de salut, encara que desorientades perquè es pensaven que havien arribat a Anglaterra.

A l'arribar han sigut traslladats a l'Hospital de Granollers per avaluar el seu estat. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha acompanyat una dona a l'hospital, ja que presentava un quadro de vòmits, però el seu estat general de salut és bo, igual que el dels altres nou polissons, que han sigut traslladats al centre mèdic pels Mossos. 

El camió ha arribat a les set del matí al centre logístic que Mango té a Lliçà d’Amunt. L'equip de recepció ha detectat que el precinte havia sigut manipulat, incidència que s'ha traslladat al conductor. L'home, de nacionalitat turca, ha assegurat que havia sentit uns sorolls a l'interior de la caixa, i per això s'ha decidit obrir la part posterior. Ha sigut llavors quan han localitzat els deu polissons i s'ha traslladat la situació al 112 i als Mossos.

PARADA A FRANÇA

El camió va ser carregat diumenge passat a Istanbul (Turquia), després de fer un recorregut de tres dies procedent d'Izmir. D'allà va viatjar en ferri fins al port francès de Seta, al districte de Montpeller, punt des del qual va cobrir per carretera la resta del trajecte fins a Lliçà d'Amunt, on ha arribat a les set del matí.

Notícies relacionades

"Aquesta és la primera vegada que passa una situació similar a l'empresa, almenys en els últims deu anys”, ha assenyalat Guillermo Corominas, director de comunicació de Mango. De fet, es creu que pel bon estat de salut dels polissons, podrien haver pujat al camió ja en territori francès, ja que el recorregut ha sigut curt. Tots els polissons han sigut traslladats a l'hospital de Granollers per ser sotmesos a una revisió mèdica, encara que aparentment estan en bon estat de salut. 

Per la seva banda, Corominas ha avançat que Mango s'implicarà amb els polissons. “Des del departament d'Acció Social i Responsabilitat Social Corporativa ens posarem en contacte amb els Mossos i les entitats que s'encarreguin d'aquestes persones per veure de quina manera ens en podem fer càrrec. Es tracta d'un drama que ens afecta a tots i volem mirar la manera d'ajudar”, ha assegurat.