TRAGÈDIA A GUADALAJARA

L'assassí de Pioz en un whatsap: "Vaig pensar que em faria fàstic, sóc un malalt"

"Només estic esperant el quart integrant", va comentar al seu còmplice després matar la dona i els dos nens

 

  / EFE / PEPE ZAMORA

1
Es llegeix en minuts

Patrick Nogueira, l'autor confés del quàdruple assassinatPatrick Nogueira dels seus oncles i cosins a Pioz (Guadalajara), va intercanviar durant dues hores i mitja missatges per WhatsApp amb el seu amic Marvis Henriques Correia, detingut al Brasil per aquests fets. La comunicació es va establir el 17 d'agost a la tarda, mentre esperava l'arribada de Marcos Campos, a qui acabaria matant i esquarterant. Nogueira va deixar les restes d'ell i la seva família a l'interior de bosses d'escombraries.

"Vaig pensar que em faria fàstic, sóc un malalt", va reconèixer el primer en un missatge quan ja havia assassinat Janaína i els dos nens de quatre i un anys, segons informa el canal G1 al Brasil. "Només estic esperant el quart integrant", va comentar amb Marvis, que va fer broma amb la situació: "M'imagino l'escena, arribant per matar".

El responsable de la unitat d'homicidis de la Policia, Reinaldo Nobge, va identificar dijous aquest segon sospitós com a Marvin Henriques Correia, de 28 anys. Va ser detingut a casa seva, a la zona de Jardim Oceania, acusat d'organitzar el crim amb Patrick Nogueira, de 19 anys, amb qui es va arribar a reunir dues vegades un cop que l'autor confés va tornar al Brasil.

Les autoritats brasileres han enviat a Espanya informació recollida al registre que pot ser d'utilitat. La Policia ha assegurat que el jove no serà extradit i ha confirmat la seva compareixença davant el jutge per aquest dilluns, 31 d'octubre, segons informa el diari brasiler 'O Globo'. Serà llavors quan es decidirà si segueix en presó provisional.

Notícies relacionades

L'advocat d'aquest segon detingut, Sheyner Asfora, sosté que no hi ha prou proves que demostrin que el seu client va tenir una participació efectiva en el crim. Així mateix, ha apuntat que Correia està penedit del que va passar i sorprès per l'actuació del seu amic: "No sabia que Patrick podia fer això".

CAS TANCAT PER A LA GUÀRDIA CIVIL

En una roda de premsa el 24 d'octubre, la Guàrdia va apuntar a l'animadversió de Patrick Nogueira pel seu oncle com el detonant d'un crim seqüencial. Els responsables de la investigació van donar policialment per tancat el cas al considerar aquest jove com a "únic" implicat. "Per a la Guàrdia Civil policialment això és un cas tancat".