Un detingut per comprar amfetamina en farmàcies amb receptes falses

El falsificador va aconseguir al Vallès més de 300 capses de la substància prohibida després de robar segells mèdics i talonaris

bgasulla21816382 barcelona 12 03 2013 farmacia tomas berasategui para el arti161016113613

bgasulla21816382 barcelona 12 03 2013 farmacia tomas berasategui para el arti161016113613

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Sabadell com a presumpte autor dels delictes d'apropiació indeguda, falsificació documental, furt i tràfic de drogues a l'haver falsificat receptes mèdiques per comprar medicaments amfetamínics.

El detingut va aconseguir un parell de segells mèdics i cinc talonaris de receptes amb què comprava un gran volum d'amfetamínics a diverses farmàcies del Vallès, ha informat aquest diumenge la policia catalana.

Els Mossos van ser alertats que s'havien utilitzat receptes aparentment falses per aconseguir medicaments amfetamínics a diverses farmàcies de Sabadell, i per això es va procedir a investigar els timbres que constaven a les receptes i van comprovar que els metges als quals pertanyien havien denunciat la seva sostracció.

SUBSTÀNCIA PROHIBIDA

Els agents van demanar una relació de les receptes en què constaven els segells robats i dels talonaris de receptes, així com una llista de les farmàcies on s'havia expedit aquest medicament, inclòs en la llista de substàncies psicòtropes del conveni de drogues il·legals de l'ONU de 1971.

Amb aquestes dades, els investigadors van xifrar en 313 capses d'aquest medicament les que havien sigut adquirides fraudulentament a diverses farmàcies de les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental, utilitzant diferents noms.

Notícies relacionades

Les indagacions van portar a identificar un home, de 47 anys i amb antecedents, que havia anat a totes aquestes farmàcies, i es va fer un registre a cas a seva, on es van trobar dos timbres amb les dades dels metges, 45 receptes segellades amb dades d'altres persones, 47 receptes en blanc, cinc talonaris de receptes, tres targetes sanitàries i vuit blísters amb el medicament, i va ser detingut al moment.

L'arrestat va passar a disposició judicial divendres i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.