SENTÈNCIA DE L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

13 anys i mig de presó per a l'acusat d'ofegar una menor a la Mar Bella

El jutge veu raons suficients per condemnar-lo encara que es basi en una prova "indirecta"

2
Es llegeix en minuts

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 13 anys i mig de presó l'acusat d'ofegar una menor de 15 anys a la platja de la Mar Bella de Barcelona el 2013 com a autor responsable d'un delicte consumat d'homicidi.

Segons la sentència, el tribunal el condemna a no acostar-se a menys d'un quilòmetre a la mare i germà de la víctima, i a indemnitzar-los amb 200.000 euros.

Segons els fets provats recollits en la sentència, la matinada del 28 d'abril del 2013 Gilson C.M. va submergir al mar la víctima, va submergir al mar la víctimade 15 anys, en un espigó de la platja de la Mar Bella, on van anar junts, "amb el propòsit d'acabar amb la vida" de la menor o almenys assumint o acceptant que aquest resultat podria ser conseqüència de la seva acció.

La jove va morir d'una obstrucció bronquial que al seu torn va causar una insuficiència respiratòria aguda, i a continuació l'acusat va amagar el cos en un forat de les roques de l'espigó, que va ser trobat a les 13.54 hores del 6 de maig del mateix any.

Per cometre el crim, Gilson C.M. "va aprofitar que la menor tenia parcialment disminuïts els seus reflexos a conseqüència de la ingesta de les begudes alcohòliques" que ell mateix li havia ofert", així com la diferència d'edat, la complexió, i que aquesta zona, de matinada, era un paratge solitari.

El magistrat president constata que ha existit prova de càrrec contra l'acusat, aportada en el judici amb totes les garanties legals, i que les conclusions del Jurat es fonamenten en una prova "existent, lícita i de contingut incriminatori suficient per desvirtuar el principi de presumpció d'innocència".

MOTIVACIÓ "COMPLEXA"

Considera que la motivació del jurat, encara que "de difícil i complexa decisió, al basar-se en una prova indirecta o indiciària, i a més fundada en els escassos indicis que les acusacions han pogut aportar, la conclusió obtinguda pel jurat no s'escapa a les regles de la lògica i l'experiència comuna ni deixa obert un ampli marge d'alternatives, que, més enllà de metafísicament possibles, siguin raonables".

Entre els elements que els han portat a aquesta conclusió hi ha les contradiccions de l'acusat, que es descarta el suïcidi o accident -portava les mans lligades amb el seu sostenidor- i que ell mateix va declarar finalment que va estar a la platja de la Mar Bella.

Notícies relacionades

En el seu interrogatori com a acusat en el judici, Gilson C.M. va negar ser l'autor del crim, però va reconèixer que en un primer moment va mentir als Mossos a l'ocultar-los que aquella nit havia estat amb ella a la platja i fent-los creure que s'havien acomiadat a la parada de metro de Virrei Amat, molt lluny de la platja.

Malgrat el veredicte de culpabilitat, el jutge va decidir que Gilson C.M. no ingressi a la presó fins que la sentència sigui ferma, al considerar suficients, de moment, les mesures cautelars que ja li estaven sent aplicades -com la retirada del passaport i l'obligació de presentar-se en seu judicial periòdicament-, al creure que no hi ha risc de fuga.

Temes:

Assassinats