DES DE ROMANIA

Desarticulada una xarxa que anava a introduir 2.500 quilos de cocaïna a Europa

El cap vivia en una urbanització de luxe de Marbella

 

  / GUÀRDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització que anava a introduir 2.500 quilos de cocaïna a Europa, en una operació conjunta amb la Policia de Romania i la DEA dels Estats Units que s'ha saldat amb la detenció del cap de l'organització a Màlaga i l'arrest de sis integrants a Romania.

En l'operació han sigut detinguts a Romania quatre lituans i un colombià, i a Espanya, un ciutadà amb doble nacionalitat holandesa i marroquina, considerat el cap de tota l'organització i resident a Marbella (Màlaga), informa la Guàrdia Civil.

Es tracta de l'operació Baklava, coordinada per la Unitat de Cooperació Judicial de la Unió Europea, Eurojust, en què ha sigut desmantellada una organització de narcotraficants a la qual s'ha intervingut al port de Constanta (Romania) 2.500 quilos de cocaïna procedents de Sud-amèrica que havien arribat a l'interior de dobles fons de contenidors que transportaven bananes.

El presumpte cap de la xarxa, de 44 anys, era propietari de diversos negocis immobiliaris a Espanya, el Marroc i Dubai (Emirats Àrabs Units).

La Guàrdia Civil va iniciar el gener passat les investigacions sobre una organització de narcotràfic que operava des de Romania i que era dirigida per una persona des d'Espanya. La xarxa estava intentant introduir a Europa a través d'un port romanès importants quantitats de cocaïna amagada en contenidors.

Els agents van localitzar a Espanya la residència del cap en una urbanització de gran luxe de Marbella, i va ser sotmès a una discreta vigilància durant diversos mesos, en què es va obtenir una gran quantitat d'informació sobre ell i el seu entorn.

FUGIA AL MARROC

Notícies relacionades

A partir de la informació obtinguda, es va desencadenar l'operació, en què la Guàrdia Civil va detenir a l'aeroport de Màlaga el cap de la xarxa quan pretenia fugir al Marroc.

Paral·lelament, a Romania, van ser detingudes cinc persones més quan descarregaven la droga d'un contenidor, entre les quals hi havia un home que s'havia desplaçat des de Medellín (Colòmbia) per supervisar la descàrrega al port de Constanta.