Un home esquartera amb una serra una dona a Vitòria i la llança al riu

L'assassí confés, de 43 anys, ja ha sigut detingut

2
Es llegeix en minuts

El presumpte assassí d'una dona, algunes de les restes de la qual podrien haver sigut trobats aquest dimarts al riu Zadorra de Vitòria, va confessar ahir a la nit a l'Ertzaintza que la va assassinar i la va esquarterar amb una serra dimecres passat a casa seva, al casc històric de la ciutat i després la va llanár a l'aigua.

El departament basc d'Interior ha precisat que el detingut, de 43 anys, ha reconegut als agents que la víctima, una dona de 60 anys, era coneguda seva i, segons sembla anava ocasionalment al domicili del carrer Nueva Dentro del casc medieval de Vitòria on vivia el presumpte assassí.

L'arrestat va confessar també que va esquarterar el cos de la víctima amb una serra i que va portar les restes al riu Zadorra en successius viatges, ficades en una maleta, entre dijous i dissabte passats.

El presumpte assassinat d'aquesta dona s'ha conegut aquest dimarts, després que ahir, poc abans de les vuit del vespre, una persona truqués a l'Ertzaintza per informar d'un possible homicidi en una vivenda de Vitòria.

Una patrulla es va dirigir al pis, ubicat al portal número 14 del carrer Nueva Dentro, al casc antic, i després de contactar amb l'inquilí de l'immoble, un home de 43 anys, aquest va reconèixer els fets.

Segons va confessar als agents, va assassinar aquesta dona de 60 anys, que era una coneguda seva, durant la nit de dimecres passat dia 15 al mateix immoble.

LI VA DONAR UN COP AMB UN TEST

El presumpte homicida va admetre que, després de donar-li un cop amb un test, la va matar i va decidir llavors esquarterar el cos, el va tallar amb una serra, i se'n va desfer llançant-lo al riu Zadorra, fins on hauria portat els trossos a poc a poc durant les següents jornades, entre dijous i dissabte.

El trasllat de les restes mortals fins als voltants del pont d'Abetxuko l'hauria realitzat en una maleta, que finalment també va llançar a l'aigua, segons el seu testimoni. També s'hauria desfet de la documentació de la víctima, llançant-la per una claveguera.

Els investigadors de l'Ertzaintza han trobat a la vivenda on suposadament haurien succeït els fets diverses restes biològiques, que hauran de ser analitzades.

El presumpte assassí va quedar detingut cap a les 23.30 hores de la nit d'ahir i va ser traslladat a les dependències de l'Ertzaintza, on està en aquests moments a l'espera de ser posat a disposició judicial.

Des de primeres hores d'avui els agents continuen recollint evidències al domicili, on ha sigut conduït l'arrestat aquest migdia.

ALARMA I COMMOCIÓ

El carrer Nueva Dentro està acordonat i nombrosos mitjans de comunicació i veïns, alarmats pels fets, estan als voltants.

Una parella ha explicat a Efe que coneixia el presumpte homicida perquè és "d'aquest barri de tota la vida" i han comentat que el detingut "tenia problemes", encara que s'han mostrat molt estranyats que pogués fer "una cosa així".

No obstant, aquesta parella ha dit no saber qui pot ser la víctima perquè sí que coneixen "la seva parella", una noia de l'edat del detingut, que solia "venir a veure'l", però qla seva edat no coincideix amb la de la dona esquarterada.

Notícies relacionades

La commoció al casc antic era evident i s'ha pogut veure al lloc una dona plorant que no ha volgut fer cap declaració.

També bussejadors de l'Ertzaintza i membres de la unitat canina segueixen rastrejant el riu Zadorra per mirar de recuperar més restes humanes com les trobades en una de les ribes del riu passades les 11.00 hores.