Jané demana als Mossos que entreguin al jutge qualsevol nova prova del 'cas Quintana'

El conseller reitera que "hi haurà detencions" a Gràcia a partir de l'anàlisi d'imatges captades

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha reclamat al cos dels Mossos d'Esquadra que entreguin al jutge del 'cas Quintana' 'cas Quintana' qualsevol nova prova que pugui ajudar a descobrir els autors del tret que va impactar a l'ull de la dona en la vaga general del 2012.

En una entrevista aquest dimecres a TV3, ha ressaltat que la sentència avala la declaració de Quintana, que va assegurar que en aquell moment no hi havia disturbis a la zona i que el tret no era necessari: "No ens han de caure els anells per destacar-ho".

Després que els Mossos hagin assegurat que el tret era un projectil de foam, preguntat per si s'ha d'obrir un debat sobre l'ús d'aquest material ha dit que espera que no.

Ha apuntat que el foam "és diferent" de les pilotes de goma, que ha reconegut que poden ser molt lesives perquè no tenen un objectiu definit, mentre que el foam es dispara a un punt concret del cos.

GRÀCIA

Sobre els disturbis a Gràcia, ha reiterat que "hi haurà detencions a partir de l'anàlisi de les imatges"hi haurà detencions imatges que s'han captat, quan s'hagin identificat els responsables de les accions violentes.

Preguntat per si la data del desallotjament del 'banc expropiat' es va elegir deliberadament per coincidir amb el primer aniversari de la victòria d'Ada Colau, ha dit que "és totalment fals i qui digui el contrari, menteix".

Notícies relacionades

Jané ha assegurat que va ser una decisió exclusivament de l'operatiu judicial en què cap dirigent polític hi va tenir res a veure, i ha considerat que si s'hagués endarrerit hauria coincidit amb la campanya electoral i "hagués tingut uns efectes pitjors".

El conseller ha demanat "un vot de confiança" pels Mossos, i ha recordat que formen part de l'autogovern de Catalunya i que són una policia pròpia que no existeix en altres autonomies.