Els Mossos demanen set anys de presó per a quatre manifestants de Can Vies per ferir un agent

La fiscalia sol·licita tres anys i mig per a l'autor de la pedrada de cara al judici d'aquest dimarts

Els Mossos demanen set anys de presó per a quatre manifestants de Can Vies per ferir un agent

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han demanat set anys de presó per a quatre manifestants que presumptament van ferir en un braç un agent de la policia catalana durant una protesta el 28 de maig del 2014 contra el desallotjament del centre okupat de Can Vies, al barri barceloní de Sants.

En un escrit d'acusació a què ha tingut accés Europa Press, i de cara al judici previst per a aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia, els advocats dels Mossos acusen els germans Albert i Carles E., Adrià V. i Joan P. -tots quatre majors d'edat-- dels delictes d'atemptat amb instrument perillós, desordres públics i danys.

Els fets van passar poc després de les 23 hores, en els disturbis que hi va haver després de la manifestació: tots quatre, juntament amb altres persones que no han pogut ser identificades, es van dedicar a entravessar contenidors al mig del carrer, apedregar furgonetes policials i trencar cabines telefòniques, sempre segons la versió dels Mossos.

Mentre s'escapaven, Albert E., vestit amb una dessuadora negra de caputxa i pantalons militars, presumptament va llançar una pedra de grans dimensions que va impactar en un dels agents que estava baixant d'una de les furgonetes, i li va provocar una contusió al colze que va trigar set dies a curar-se.

Al cap de poc, els agents dels Mossos van detenir els quatre acusats per la seva suposada participació en els incidents.

Mentre els advocats dels Mossos demanen la mateixa pena de presó per als quatre acusats, la fiscalia es limita a acusar de l'atemptat Albert E. com a suposat autor del llançament de la pedra i demana per a ell tres anys i mig de presó per aquest delicte i per desordres, a més d'una multa per danys.

DENÚNCIES CREUADES

En el seu escrit d'acusació, el fiscal acusa Carles E., Adrià V. i Joan P. de desordres públics, pels quals demana un any i mig de presó, i de danys, pels quals demana una multa.

Notícies relacionades

Encara que ja s'han celebrat diversos judicis contra manifestants de Can Vies per altercats -alguns amb condemnes de presó-, el d'aquest dimarts serà el primer en què es jutjaran lesions a un policia.

Per una altra part, tres dels quatre manifestants acusats van presentar en el seu moment una denúncia contra els agents d'aquesta actuació policial, que investiga un altre jutjat, han informat fonts judicials.