INVESTIGACIÓ POLICIAL

Ana Julia, amb el cos del Gabriel al maleter: "A veure què faig ara amb aquest"

La Guàrdia Civil va gravar la dona mentre viatjava amb el cadàver al cotxe

zentauroepp42498866 rodalquilar  almer a   13 03 2018  ana julia quezada junto a180314140629

zentauroepp42498866 rodalquilar almer a 13 03 2018 ana julia quezada junto a180314140629 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles

Un guàrdia civil li va demanar que li entregués les claus de la finca de Rodalquilar. Li va anunciar que hi volien passar aquell cap de setmana. I Ana Julia Quezada va decidir actuar. El diumenge 11 de març, 12 dies després que matés Gabriel Cruz, el fill de la seva parella, la dona va conduir el seu cotxe cap a la finca. Els investigadors li havien col·locat dos dies abans diversos dispositius de gravació al vehicle, un Nissan Pixo gris, que permetien gravar i escoltar el que es deia a l'interior.

Els guàrdies civils que vigilaven Ana Julia van sortir darrere d'ella. Van veure que anava cap a la finca, situada a quatre quilòmetres i mig del lloc de la desaparició del Gabriel. A l'arribar, i des d'uns 600 metres de distància, els agents van fer fotografies i una gravació de vídeo amb el que la dona feia. Van veure que retirava unes pedres i treia una cosa d'un forat. Les imatges registrades pels guàrdies civils, que consten en l'atestat enviat al jutge, no admeten cap dubte: s'hi "aprecia clarament el cos nu d'una persona, no se sap si viva o morta", han confirmat a EL PERIÓDICO fonts judicials. Després, veuen i fotografien com Ana Julia l'embolica amb una manta i el fica al maleter del cotxe.

Els agents van escoltant en directe què fa i diu la dona. Comproven sorpresos que parla sola, remuga, entre altres coses, insults dirigits al nen. Té una trajectòria "erràtica", passa per diverses zones d'hivernacles amb el cadàver del Gabriel dins del maleter. En un moment concret, després de fer diverses voltes i no tenir un rumb clar, els guàrdies civils senten com Ana Julia Quezada diu: "A veure què faig ara amb aquest", en al·lusió al fill de la seva parella. La dona es desvia i arriba a passar per Almeria sense aturar-se. En total, condueix durant gairebé 75 minuts.

Finalment, l'assassina agafa rumb cap a Vícar, la localitat on vivia amb Ángel, la seva parella, i el Gabriel. Els guàrdies civils avisen els seus companys. Quan intenta entrar al pàrquing, l'encerclen i la detenen. Obren el maleter. A dins hi ha el cadàver del Gabriel. No va saber què fer-ne.

Notícies relacionades

Els investigadors creuen que el crim no va ser planejat a consciència, que la dona “va trobar” el Gabriel jugant i el va animar a pujar al cotxe per anar a la finca. Després de pegar-li amb una destral al cap, el va asfixiar amb les mans, tapant-li el nas i la boca, segons la seva confessió. Després, el va despullar i el va enterrar en un forat que va estar cavant aquella mateixa tarda, mentre el nen jugava a la finca. "El va deixar allà i no el va moure fins a l'11 de març", expliquen fonts del cas.

El jutge conclou en la interlocutòria que Ana Julia "va desenterrar el cos del nen i el va introduir al maleterproferint expressions vexatòries que revelen, presumptament, una falta de sentiments i humanitat que, si són certes les seves paraules, serien de pura crueltat". El magistrat, que aquest dijous pren declaració als pares del Gabriel, ha ordenat comprovar al cos del nen si la seva madrastra li va subministrar ansiolítics, després que es trobessin tres caixes d'aquests medicaments al cotxe de la madrastra. Els investigadors veuen poc probable que els donés al nen i creuen que més aviat va ser al pare, Ángel, a qui la dona convencia cada dia perquè prengués els calmants i pogués dormir durant els 12 dies que va durar la desaparició del Gabriel.