MALES PRÀCTIQUES EN LA INDÚSTRIA CÀRNIA PORCINA

El Pozo deixa de treballar amb la granja en què es va gravar el programa de 'Salvados'

La granja Hermanos Carrasco deixarà de treballar amb la firma, que s'obre a col·laborar amb animalistes

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

2
Es llegeix en minuts
EFE

El grup Fuertes (propietari de la marca El Pozo) ha decidit acabar amb la relació comercial que el lligava a la granja Hermanos Carrasco, localitzada al municipi d'Alhama de Múrcia i que era proveïdora de la seva filial ramadera Cefusa. Un portaveu oficial de la companyia ha informat d'aquesta decisió, divulgada nou dies després de l'emissió d'un reportatge del programa de televisió 'Salvados' (La Sexta) que qüestionava l'estat dels porcs criats en aquesta granja.

Aquestes mateixes fonts han explicat que la "desvinculació" amb aquesta granja proveïdora on es van gravar les imatges es produeix a conseqüència de l'obertura d'un "expedient d'investigació" intern. Des d'El Pozo han assenyalat que la firma ha decidit "ampliar els estàndards de qualitat" en matèria de benestar animal, amb mesures que s'han anat implementant "gradualment des del mes d'octubre passat".

Han assegurat, així mateix, que s'han revisat els criteris i s'ha augmentat la rigorositat en el procés de sacrifici sanitari dels animals, que s'ha implementat una nova certificació específica de benestar animal i s'ha incrementat tant la plantilla de veterinaris com la freqüència de controls a les granges proveïdores.

En aquest sentit, han destacat que considerant la seva condició d'"empresa líder" del sector, també estudien "mesures addicionals en matèria de benestar animal" que complementin les ja posades en marxa per evitar "que hi hagi el més mínim recel" sobre els seus processos. Per aconseguir-ho, es plantegen fins i tot col·laborar amb grups animalistes "en pròximes dates".

La mesura es produeix després que dos supermercats belgues retiressin els productes d'aquesta firma de les seves prestatgeries.

Granja dels horrors

El programa va mostrar unes imatges gravades de nit en què es veien animals malalts i amb malformacions a les instal·lacions de la granja Hermanos Carrasco.

Notícies relacionades

En un comunicat publicat poc després de l'emissió, El Pozo va assegurar que aquestes imatges corresponien a "una àrea de recuperació sanitària" on es vigilava els porcs per "controlar-ne l'evolució", i en cas de no millorar "portar a terme el seu sacrifici sanitari".

A més, l'empresa murciana va insistir que animals en aquest estat "no entrarien mai en la cadena de producció" a causa dels controls existents. Cefusa --filial ramadera del grup Fuertes-- es dedica a la cria i engreix de porc, blanc i ibèric, i boví, és la principal subministradora de bestiar d'El Pozo i disposa d'instal·lacions ramaderes i fàbriques de pinso en diversos municipis del sud-est espanyol.