Polèmica

Dos supermercats belgues retiren productes d'El Pozo arran de les denúncies de maltractament animal

L'empresa diu que és víctima d'un "atac desproporcionat i injust"

zentauroepp41911387 television  salvados la sexta  cerdos granjas180213100432

zentauroepp41911387 television salvados la sexta cerdos granjas180213100432

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cadenes de supermercats Colruyt i Delhaize han retirat els productes d'El Pozo de la venda al públic als seus establiments i han anunciat que revisaran la seva cooperació amb l'empresa espanyola. La decisió es produeix arran de l'emissió de les imatges gravades en una granja de Múrcia per l'organització Igualtat Animal i el programa Salvados de La Sexta, en què apareixen porcs desnodrits, malalts, animals morts als mateixos corrals que els vius o porcs que es mengen els companys de gàbia.

Delhaize comercialitzava vuit productes de la marca El Pozo als seus establiments, mentre que Colruyt en venia un únic producte, segons ha informat el diari flamenc Het Laatste Nieuws. "Com a resultat de les imatges esgarrifoses, s'ha avisat tots els nostres establiments perquè retirin aquesta referència específica de les prestatgeries amb efecte immediat", ha informat Colruyt en un comunicat.

La resposta de l'empresa

L'empresa càrnia espanyola El Pozo, per la seva part, ha denunciat que és víctima d'un "atac desproporcionat i injust" promogut per l'organització Igualtat Animal mitjançant les "imatges gravades de manera il·legal i malintencionada" per La Sexta després de la retirada dels seus productes als establiments de les cadenes belgues de supermercats Colruyt i Delhaize.

"Els animals que apareixen a les imatges del reportatge no entrarien mai en la cadena alimentària espanyola", afirma El Pozo en un comunicat, i assegura que l'empresa vetlla pel "compliment rigorós de les normes de seguretat alimentària".

Notícies relacionades

"El codi ètic i deontològic establert en la ramaderia espanyola obliga el granger a intentar recuperar sanitàriament animal que hagi nascut, o que al llarg de la seva vida pugui patir un defecte físic abans que es determini la seva eliminació sota control sanitari", afegeixen des d'El Pozo, i assenyalen que aquest tipus d'animals són els que van aparèixer al programa de La Sexta el diumenge 4 de febrer.

El Pozo també exposa que un dia després de la gravació de les imatges que van aparèixer a Salvados es va produir "la revisió veterinària pertinent" a la instal·lació que va aparèixer a la televisió, i assegura que l'empresa ha estat predisposada a ensenyar les seves granges "al grup animalista responsable de l'atac desproporcionat i injust que estem patint".