Arran de la denúncia del 'Financial Times'

Tanca el club que va organitzar el sopar masclista de Londres

L'esdeveniment, una trobada solidària només per a homes del món de les finances, la política i els negocis, va comptar amb 130 joves hostesses a qui es va exigir vestir provocatives i van patir abusos sexuals per part de convidats

zentauroepp41759504 180124090658

zentauroepp41759504 180124090658

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El ‘President's Club Charity Dinner’ ha tancat les portes després de l'assetjament sexual viscut per les hostesses que van treballar en el selecte sopar, conegut per ser un dels grans esdeveniments socials de l'any a Londres. Un sopar benèfic semisecret a què només van homes i on es recapten milions per a hospitals infantils i altres bones causes. La vetllada, malgrat la seva importància, gairebé no ha rebut publicitat en 33 anys d'existència. Entre els premis a subhasta durant la vetllada de dijous passat hi havia un dinar amb el ministre d'Afers Estrangers, Boris Johnson, un te amb el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, una nit al club de striptease Windmill, a Soho, o un tractament de cirurgia estètica per “afegir una mica de sabor a la teva dona”.

Al sopar al luxós Hotel Dorchester hi van anar 360 personalitats del món de les finances, els negocis i la política. Per acompanyar-los van ser contractades 130 hostesses, “altes, primes i guapes”. Entre elles hi havia una periodista encoberta del 'Financial Times', Madison Marriage, que va explicar després com ella, igual que moltes de les noies --la majoria estudiants temptades per la paga de 150 lliures (172 euros) i 25 (28 euros) més per al taxi-- van ser assetjades sexualment, grapejades pels convidats i van rebre proposicions indesitjades. L'escàndol ha forçat a dimitir el màxim responsable del 'President's Club', David Meller.

Notícies relacionades

En l'agència Artista especialitzada “en els esdeveniments més prestigiós del Regne Unit”, segons diu la seva publicitat, “ens van dir a totes que ens poséssim roba negra curta, llenceria a joc i sabates de taló alt”, relata Marriage. "En el curs de sis hores, moltes de les hostesses van ser toquejades, van sentir comentaris obscens i van rebre insistents peticions d'anar a les habitacions del Dorchester amb els assistents”. Moltes van aguantar carícies al cul, la cama, la cintura i les cuixes. “Un dels convidats es va abraonar sobre una noia per besar-la, un altre la va convidar a pujar a la seva habitació”, explica la periodista. Un més “va mostrar el penis durant la vetllada”. Un paio de més de 70 anys va preguntar directament a una de les noies de 19 si era una prostituta.   

Malestar de May

L'article publicat en un dels diaris financers més prestigiosos del món i amb poca inclinació al safareig dels tabloides ha caigut com una bomba. S'hi esmenten noms de molts dels presents. La flor i nata del món borsari i les institucions financeres. En un comunicat, els organitzadors del ‘President's Club’ “lamenten les al·legacions de mal comportament” i prometen obrir una investigació a fons. Carolina Dandrige, fundadora de l'agència que va contractar les hostesses, afirma “no estar al cas de cap denúncia d'assetjament sexual i vist el calibre dels convidats estic estupefacta”. L'hospital infantil Great Ormont Street ha anunciat que tornarà els donatius del sopar. La primera ministra britànica, Theresa May, també ha manifestat el seu “malestar” pel que ha passat en un esdeveniment al qual no va ser convidada per ser dona.