ESPECTACULAR EXPLOSIÓ

Ensurt a Detroit per la caiguda d'un meteorit

El fenomen ha provocat un tremolor d'intensitat 2 en l'escala de Richter

A meteor is caught on security camera footage in a residential area in Newport, Michigan, U.S., January 16, 2018 in this still image from video obtained from social media. Kevin McCombs/via REUTERS    THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES

A meteor is caught on security camera footage in a residential area in Newport, Michigan, U.S., January 16, 2018 in this still image from video obtained from social media. Kevin McCombs/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES / SOCIAL MEDIA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Els habitants de la zona de Detroit (Michigan) s'han emportat un bon ensurt aquest dimarts a la nit per la caiguda d'un meteorit als afores de la ciutat del motor, que ha originat una potent explosió que ha sacsejat les cases dels voltants i ha provocat un petit tremolor d'intensitat 2 en l'escala de Richter.

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) ha confirmat que es tractava d'un meteorit que "s'ha vist i sentit" a l'àrea de Detroit cap a les 20.09 hora local (02.09 a Espanya). També ha pogut ser observat a l'estat veí d'Ohio i a Ontario (Canadà). La "ubicació aproximada" de la caiguda del meteorit ha sigut vuit quilòmetres a l'oest-sud-oest de New Haven, localitat d'uns 4.600 habitants als afores de Detroit i pròxima al llac St. Clair i a la frontera amb el Canadà.

Notícies relacionades

Abans que l'USGS confirmés la caiguda del meteorit, desenes de ciutadans han compartit a les xarxes socials gravacions del fenomen en què s'aprecia un esclat de llum seguit d'una aparent explosió. El Servei Nacional de Meteorologia ha subratllat que "l'esclat i l'explosió no han sigut un tro o un llampec, sinó un meteorit".

A les xarxes, superat l'ensurt inicial, els internautes s'han llançat a fer broma sobre la invasió àlien o l'apocalipsi.