MISSA FUNERAL A POZUELO

Multitudinari comiat de Diana Quer

Carlos Quer desitja que l'assassinat de la seva filla "suposi un abans i un després per aconseguir una societat més segura"

Els progenitors de Marta del Castillo i Mari Luz mostren la seva solidaritat amb la família de la jove assassinada i demanen mantenir la presó permanent

mbenach41645298 graf1790  puzuelo de alarc n  17 01 2018   los padres de dia180117220056

mbenach41645298 graf1790 puzuelo de alarc n 17 01 2018 los padres de dia180117220056 / Juan Carlos Hidalgo

3
Es llegeix en minuts

La parròquia de Santa María de Caná de Pozuelo Alarcón ha acollit aquest dimecres una multitudinària missa en record de la jove Diana Quer, a la qual han assistit milers de persones entre les quals hi havia familiars d'altres víctimes de desaparicions. El pare de Diana Quer, Juan Carlos Quer, ha desitjat aquest dimecres, a les portes de l'església, que l'assassinat de la seva filla "no quedi només en una pàgina de successos" i que el seu crim "suposi un abans i un després per aconseguir una societat més segura".

"Tenim un extraordinari dolor, compartim aquesta cerimònia amb familiars i amics i perquè això és el que hauria volgut la meva filla. Volem compartir aquest moment amb les persones de bé que de manera desinteressada han contribuït a la resolució de la localització del cos de la meva filla. Especial reconeixement al poble gallec i a la resta d'Espanya per la solidaritat i l'afecte que ens han transmès", ha assenyalat.

De fet, el pare ha recordat que a la missa han assistit els alcaldes gallecs de Rianxo i A Pobra i voluntaris de Protecció Civil "que van sortir a la muntanya de mantera desinteressada per intentar localitzar la Diana". També han agraït el treball de la Guàrdia Civil. "Esperem que la societat es conscienciï de l'enorme valor de poder comptar amb un equip de persones tan solidàries, humanes, professionals, que de manera desinteressada treballen fent cada cas com si fos el seu propi", ha afegit de la Benemèrita.

Altres famílies afectades

El pare de la jove assassinada ha volgut compartir el seu dolor amb diverses associacions de persones desaparegudes perquè "saben el calvari que suposa, el que es pateix cada dia, la nostra solidaritat, record, suport a totes a les víctimes de desapareguts". "Tenim un projecte per endavant molt bonic", ha dit.

Han assistit per invitació de la família Juan José Cortés (el pare de Mariluz, la menor assassinada fa 10 anys a Huelva); Antonio del Castillo (pare de Marta del Castillo, desapareguda a Sevilla el 2009); Rocío Viéitez (la mare de dues nenes a qui el seu pare, David Oubiel, va assassinar a Galícia) i Ruth Ortiz (exdona de José Bretón, condemnat a 40 anys de presó per assassinar els seus fills Ruth i José el 2011).

"Ens uneix el dolor i el drama d'haver perdut els nostres fills en unes qüestions tan tràgiques i tenim un objectiu comú: que la vida dels nostres fills no quedi en una pàgina de successos, que suposin un abans i després per a la societat i aconseguir una societat més justa, solidària i fonamentalment més segura per als nostres fills. Va ser Diana però podria haver sigut Rosa o María o qualsevol", ha afegit.

El pare de Marta del Castillo, Antonio del Castillo, i el pare de la també desapareguda Mari Luz, Juan José Cortés, presents a la missa funeral en honor a la jove madrilenya Diana Quer, han mostrat el seu solidaritat suport als pares i han demanat que es mantingui la presó permanent revisable.

"Estem tots units amb ells", ha començat les seves paraules Antonio del Castillo a les portes de la Parròquia de Santa María de Caná de Pozuelo d'Alarcón, i Jan José Cortés ha afegit que tenen "la mateixa ferida i la mateixa lluita: justícia".

Els pares, acompanyats del presentador de televisió i president de la Fundació Europea per les Persones Desaparegudes, Paco Lobatón, han reiterat el seu suport als pares de Diana Quer, a qui han ofert "la tranquil·litat i l'assossec de veure's acompanyat".

Pas enrere

Juan José Cortés, preguntat per la presó permanent revisable que ha sigut objecte de debat arran del pressumpte assassinat de la jove, ha destacat que derogar-la seria "un error que pagarien" els seus fills i nets. "Seria un pas enrere en tot el que hem lluitat durant aquests anys".

Notícies relacionades

Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha mostrat el seu "suport" absolut a la presó permanent revisable "fins a l'últim alè" i ha demanat als partits que desitgen derogar-la que reflexionin, perquè "és una demanda dels ciutadans. Hi ha delictes que per la seva crueltat necessiten un càstig superior i la societat ha d'estar protegida", ha recalcat.

La presidenta regional ha assenyalat que en aquest tipus de delictes i delinqüents "hi ha d'haver contundència", com en agressions sexuals, delictes sobre nens o terrorisme. "Han de ser castigats especialment per la llei", ha dit.