Avís de Protecció Civil

Alerta per forts vents a Barcelona i Tarragona

La capital catalana s'ha despertat amb contenidors i motos bolcades

Està previst que la situació es mantingui fins al migdia

zentauroepp36675882 barcelona    20 12 2016       barcelona     temporal de olas170120161002

zentauroepp36675882 barcelona 20 12 2016 barcelona temporal de olas170120161002 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dimecres l'alerta del pla Ventcat, per risc de fort vent, al litoral de les províncies de Barcelona i de Tarragona, una situació que durarà fins al migdia, ha informat el cos en un comunicat.

La capital catalana s'ha despertat per les fortes ratxes amb carrers amb motos bolcades i més d'un contenidor comercial a la via pública.

Fins a les 06.43 hores s'han registrat ratxes de fins a 89 quilòmetres per hora a Tarragona i de 79,2 a Barcelona, una intensitat per sobre de la referència. 

Notícies relacionades

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 21 trucades derivades del vent. A més, el servei ferroviari entre Mont-roig del Camp i l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) ha quedat interromput per precaució, i Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

Protecció Civil recorda les recomanacions per a aquests casos: fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses, etcètera) i puguin ser desplaçats per l'aire, anant especialment amb compte amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes s'ha d'evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també s'ha d'extremar la prudència a prop dels elements de decoració i d'il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses convé protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Així mateix, s'ha d'evitar situar-se a prop dels arbres, ja que se'n poden desprendre branques i causar danys.