Solidaritat

La Caixa va dedicar 20 milions d'euros a impulsar 839 projectes socials el 2017

A Catalunya es van impulsar 161 iniciatives, amb una inversió de quatre milions d'euros, que van beneficiar més de 60.000 persones

balance-convocatorias-2017-os-la-caixa-01

balance-convocatorias-2017-os-la-caixa-01 / Van Stokkum, Alberto (57)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Obra Social La Caixa va dedicar 20 milions d'euros a impulsar 839 projectes socials de diferents entitats el 2017. Pel que fa a Catalunya, es van impulsar 162 projectes, amb una inversió de quatre milions d'euros, que van beneficiar més de 60.000 persones. Així ho ha explicat l'entitat aquest dilluns a través d'un comunicat.

Els projectes van anar destinats a promocionar l'autonomia personal i donar atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, a més de lluitar contra la pobresa infantil, l'exclusió social i millorar la inserció laboral i la convivència.  

En el conjunt d'Espanya, la inversió total va ser de 19,7 milions d'euros per a 839 projectes, destinats a millorar la qualitat de vida de més de 200.000 persones, fet que va suposar contractar 4.309 professionals específicament per al desenvolupament dels projectes, en què també s'han implicat 13.150 voluntaris.

En el mateix comunicat, l'Obra Social La Caixa ha anunciat l'obertura de la primera convocatòria del 2018 del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials, per oferir ajuda a les associacions que treballin amb persones discapacitades, de la tercera edat o malaltes.

Notícies relacionades

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat la importància d'entitats que "apostin per desenvolupar projectes d'excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones".

Aquest any també es convocarà la quarta edició dels premis La Caixa a la innovació social, en què s'atorgaran 15.000 euros als 10 projectes seleccionats per "respondre als reptes actuals i mostrar capacitat per modificar una problemàtica social de manera sostenible, eficient i duradora", segons indica el comunicat.