Casos comprovats

Cada 5 dies mor un taiwanès per excés de feina

És el tercer país del món en nombre d'hores anuals mitjanes de treball

 Hora punta al matí, a Taipei (Taiwan).

 Hora punta al matí, a Taipei (Taiwan). / REUTERS / TYRONE SIU

1
Es llegeix en minuts
Taipei

Un taiwanès mor cada 4,8 dies per malalties cardiovasculars i cerebrals lligades a l'excés de feina, segons l'informe sobre el risc per a la salut en el treball elaborat per un equip dirigit pel doctor Chen Baozhong, de la Universitat Nacional de Taiwan.

L'estudi de l'Institut de Medicina Laboral i d'Investigació sobre la Salut Industrial indica que la xifra només inclou els casos comprovats, però que el nombre de taiwanesos que moren per excés de feina "pot arribar a un al dia", informa aquest dilluns el rotatiu Lienhe Bao.

Taiwan és el tercer país del món en nombre d'hores anuals mitjanes de feina, segons dades del 2015 de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), amb 2.314,8 hores, xifra superior a les 2.113 hores de Corea del Sud, afegeix el diari.

En alguns sectors laborals i empreses de l'illa hi ha el costum de no sortir del lloc de treball fins que es completa tota la feina pendent i hi ha torns que poden portar a no descansar en més d'una setmana.

Notícies relacionades

"Se sap quan s'entra a treballar, però no quan s'acaba", va dir a Efe Cheng Yi-hua, empleada en una empresa mediàtica.

L'economia illenca va registrar una renda anual mitjana per persona de 25.119 dòlars (20.585 euros), 451.500 milions de dòlars (370.000 milions d'euros) en reserves de divises, 11,4 milions de treballadors en una població de 23,5 milions i un índex de desocupació del 3,71 per cent a finals del 2017, segons estadístiques oficials.