La gran contrició independentista i altres notícies del dia, en un minut

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Sota pressió judicial, sis pesos pesants de l'independentisme es retiren o abjuren de la via unilateral. El PDECat i ERC respecten que els presos "facin el que puguin" per sortir. Els republicans celebren avui el seu consell nacional, en què les bases demanaran que es formi ja un Govern estable.


2) El full de ruta de Colau per mantenir l'alcaldia. L'equip de l'alcaldessa fia la seva reelecció el maig del 2019 al fet que l'eix identitari perdi força.

Ada Colau, en un plenari municipal. / ALBERT BERTRAN


3) Trump va pagar a una actriu porno per silenciar una trobada sexual. Un advocat del president dels EUA va arreglar el pagament de 130.000 dòlars a Stephanie Clifford un mes abans de les eleccions del 2016 a canvi de no revelar una cita que van mantenir poc després del seu matrimoni amb Melania.

REUTERS / KEVIN LAMARQUE / Trump saluda abans de pujar a l'Air Force One, a la base d'Andrews (Maryland), el 12 de gener. / 


4) El fiscal reclama 22 anys per a un professor pederasta dels Maristes de Barcelona. L'acusació sosté que Joaquim Benítez va aprofitar la seva condició de docent per abusar sexualment de quatre alumnes.

JOAN CORTADELLAS / Joaquim Benítez entra a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya per fer-se una revisió ordenada pel jutge, el febrer del 2016. / 


5) El mercat de la misèria s'expandeix a les Glòries. Cada vegada més persones excloses de la societat venen tota mena de productes que troben remenant les escombraries.

FERRAN NADEU / Venedors i visitants del conegut com a mercat de la misèria de Barcelona.  / 

Notícies relacionades