Violència masclista

Detingut el maltractador de Jaén que va desaparèixer amb la seva exparella, amb ordre de protecció

La dona, que corria "risc extrem", va ser trobada amb ell i els seus tres fills i es va negar a denunciar

zentauroepp36324238 gra530  virgen del camino  le n   17 11 2016   un coche de l171120230958

zentauroepp36324238 gra530 virgen del camino le n 17 11 2016 un coche de l171120230958 / J CASARES

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil de Jaén ha detingut aquest dijous per trencament de condemna G. M. M., de 34 anys, un maltractador --ja té condemna ferma per aquest tipus de delicte-- que era buscat pel risc "extrem" que corria la seva exparella, que ha sigut trobada amb ell i els seus tres fills. La dona havia denunciat múltiples episodis de violència, entre ells haver-li tallat la cara amb estisores en plena via pública perquè deixés de ser guapa.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, aquest home ha sigut localitzat en una nau abandonada al camí Garrán de la localitat de Bailèn (Jaén). I és que, com indiquen des de la Benemèrita, a través d'una comunicació de la Fiscalia de Violència de Gènere, es comptava amb una ordre de protecció activa d'una dona víctima de violència masclista que suposadament era a Bailèn, l'agressor de la qual estava pendent de judici i podia ser molt agressiu.

Després d'això, es van fer gestions per verificar aquesta informació juntament amb la fiscalia i van constatar que efectivament es tractava de l'home a qui li constava una investigació de domicili i que podria ser a Bailèn des de feia uns tres dies. Els fets van ser posats en coneixement de la Policia Nacional al tenir G. M. M. domicili a Jaén capital.

Rebuig a l'ajuda

De l'entrevista mantinguda amb la víctima es va desprendre que refusava en tot moment la protecció que se li pogués facilitar, fins i tot a ser portada a una casa d'acollida juntament amb els seus tres fills, de 5, 2 i 1 any.

Davant això, se li va exposar la gravetat de l'assumpte i la necessitat per a la seva seguretat de localitzar G. M. M., però ella va respondre que "no coneixia el seu parador", així com que "no tenia cap problema amb l'agressor i que potser formularia denúncia pels fets difosos a la televisió i la premsa sobre el seu cas".

Notícies relacionades

Així, es va establir un servei pròxim al seu domicili i es van intensificar les gestions per localitzar G. M. M., com la inspecció per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional dels domicilis on va habitar a Jaén. També es va establir un dispositiu de control de les sortides de Jaén i a Bailèn per part de patrulles de la Guàrdia Civil per localitzar-lo, alhora que es van fer gestions amb el centre Cometa, que va apuntar que la víctima no portava el localitzador des del 29 de novembre.

Finalment, gràcies a les actuacions de la Guàrdia Civil i Policia Nacional amb el centre Cometa, es va poder geolocalitzar l'agressor a la citada nau abandonada de Bailèn.