Dia Internacional de la Dona

Col·lectius feministes preparen una vaga de dones el 8 de març

La protesta no només se celebrarà a Espanya, sinó que engloba altres països com l'Argentina, Mèxic, Itàlia i els EUA

zentauroepp31967401 violencia171124211657

zentauroepp31967401 violencia171124211657

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos col·lectius i associacions feministes pretenen convocar una "vaga de dones" el 8 de marçDia Internacional de la Dona, per "visibilitzar i qüestionar" el paper del gènere femení, impulsant una vaga que afecti el pla laboral, estudiantil, reproductiu i de consum amb l'objectiu de "parar-ho tot per construir de nou". El hashtag a les xarxes socials és #Hacialahuelgafeminista. 

Més de 400 dones procedents de diferents organitzacions es reuniran aquest cap de setmana a Saragossa per preparar aquesta protesta que espera implicar "milions de dones" perquè facin una vaga que afectarà, segons un comunicat difós per les feministes, quatre eixos:  "l'esfera laboral, l'estudiantil, el consum i el treball reproductiu".

La xarxa feminista, que agrupa diverses entitats, ja ha iniciat converses amb organitzacions polítiques i sindicats per buscar suports de cara a la vaga, que no només se celebrarà a Espanya sinó que engloba altres països com l'Argentina, Mèxic, Itàlia o els Estats Units, on les feministes també s'estan organitzant.

Vaga sexual

Notícies relacionades

Amb aquesta acció, que estan organitzant des del mes de setembre, volen visibilitzar "el patriarcat i les seves violències", incloent-hi una vaga "reproductiva" o "vaga sexual", com ja va passar en la ficció en l'obra Lisístrata,Lisístrata d'Aristòfanes, al segle V abans de Crist.

Amb aquesta iniciativa, el moviment feminista pretén un "salt qualitatiu" en les accions de protesta "després d'uns quants anys d'augment progressiu en la participació de les mobilitzacions del Dia Internacional de les Dones", que fins llavors es reivindicava amb manifestacions i accions concretes, però mai amb una vaga d'aquestes característiques.