Polèmica

Trànsit proposa ara obligar per llei a portar al cotxe un kit per a les nevades

Aconsella 18 articles, com una ràdio, un xiulet i una llanterna, en un tuit que retira per la conya dels internautes

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La Direcció General de Trànsit estudiarà ara introduir a la nova llei de trànsit i seguretat viària l'equipament que han de portar els vehicles de manera obligatòria quan transitin per llocs on les nevades siguin freqüents. Aquesta és una de les conclusions a què s'ha arribat al Comitè de Seguretat Viària que ha presidit el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, i que ha demanat disculpes a tots els conductors que es van quedar bloquejats a la carretera el cap de setmana passat, sobretot a l'AP-6, "pels errors que es van poder cometre".

La mesura ha arribat acompanyada d'una nova polèmica, aquesta vegada a la xarxa social Twitter, ja que aquest organisme ha publicat un consell amb els 18 articles que tot conductor hauria de portar al seu vehicle per als casos de nevades. El tuit, que va ser esborrat per les mofes dels internautes, proposava, entre altres, un pack amb una ràdio, un xiulet, una llanterna, un telèfon, barretes energètiques i una pala.

 

 

 

 

 

 

El comitè ha estudiat diversos informes en què es detecten "importants i greus defectes" de procediment i comunicació per part de la concessionària de l'autopista, Iberpistas, a la qual s'acusa d'actuar "de manera negligent" en molts aspectes. Per això, la DGT farà "un informe exhaustiu" en què concretarà els procediments de gestió i coordinació que s'han de modificar per millorar la gestió dels episodis de fenòmens meteorològics extrems. Aquest informe s'elevarà als ministeris de l'Interior i de Foment.

Notícies relacionades

El 30 de gener, el director general de Trànsit es reunirà al Centre de Gestió de Saragossa amb els directors dels vuit centres de Gestió de Trànsit d'Espanya i amb els caps de sala de cadascun d'ells per unificar criteris de millora en els protocols d'actuació en cas d'episodis de nevades.

També es procedirà a incorporar noves accions per millorar els canals de comunicació amb els ciutadans a través dels diferents mitjans de què disposa l'organisme.