delictes contra nens

Empresonat per pederasta un professor d'una escola religiosa de Barcelona

El docent ja va ser arrestat per tocaments el 2015 i no obstant va seguir exercint fins ara

El col·legi al·lega que no el va poder acomiadar perquè fins al desembre passat no hi va haver càrrecs contra ell

cmontanyes41559386 vedruna180111185611

cmontanyes41559386 vedruna180111185611

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / María Jesús Ibáñez

Els Mossos d'Esquadra han detingut un professor de l'escola Vedruna de Gràcia, a Barcelona, i monitor d'un centre escolta, acusat d'un delicte d'agressió sexual a menors, pel qual ha ingressat en presó preventiva. L'arrest va ser el 12 de desembre passat a la mateixa escola, després que la policia descobrís al seu ordinador fotos d'una vintena de nens despullats.  

El docent, de 32 anys i professor d'Informàtica i de Cultura Religiosa al centre, ja va ser detingut per suposats tocaments a menors el 2015. En una primera anàlisi del material informàtic que li van incautar, els agents no hi van trobar res que l'incriminés, i va quedar en llibertat. No obstant, el 2016, la unitat informàtica dels Mossos va trobar fotografies de menors d'edat despullats i "explícites". Segons sembla, es tractaria de vuit joves de l'esplai d'Horta-Guinardó en què treballava de monitor i d'una desena d'exalumnes del Vedruna, segons ha avançat Catalunya Ràdio.

En aquell moment, la policia va informar el jutjat de Barcelona que s'encarrega de la investigació. La magistrada, segons fonts coneixedores de les indagacions, va començar a prendre declaració als menors que apareixien a les fotografies que es van trobar als ordinadors del professor. Un dels menors que hi apareixien va denunciar llavors que havia sigut víctima no només de tocaments, sinó d'agressió sexual.

Davant la gravetat d'aquesta acusació, la jutge va ordenar la detenció del docent i, després de prendre-li declaració, va acordar el seu ingrés a la presó. Els investigadors es van emportar, en aquesta segona ocasió, els ordinadors del col·legi amb què treballava el sospitós, per buscar més proves.

"Se sentia vigilat"

Notícies relacionades

Després de la seva primera detenció el 2015, de la qual va quedar en llibertat per ordre del jutge, el presumpte pederasta va seguir exercint com a professor a l'escola Vedruna, on treballava des del 2011. "Hi va haver un període, fins a la seva detenció el desembre passat, en què l'escola es va mantenir molt atenta al que feia, i suposem que ell se sentia vigilat perquè no vam observar res sospitós durant aquest temps", han explicat aquest dijous fonts de la direcció de l'escola. El centre, han insistit les mateixes fonts, "no va poder fer res durant aquell temps, perquè no va ser fins més tard quan es va saber que també hi havia víctimes de l'escola i perquè fins a aquell moment, en relació amb la primera detenció, primava la seva presumpció d'innocència", han aclarit.

"Immediatament es va aplicar el protocol d'actuació del centre", ha indicat el mateix portaveu. Això significa, ha precisat, que "les famílies de l'escola van ser informades del que havia passat el 18 de desembre, i es comunicaven els fets al Consorci d'Educació de Barcelona i a la inspecció educativa".