Inclemències

En alerta 15 comunitats per forts vents, onades de set metres i neu

Tarragona té avisos per vent, Girona per fort onatge i Lleida per neu

Tres dones es protegeixen del vent i la pluja a la Corunya al pas de la borrasca ’Ana’, el 12 de desembre.

Tres dones es protegeixen del vent i la pluja a la Corunya al pas de la borrasca ’Ana’, el 12 de desembre. / EFE / CABALAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal que durant els últims dies afecta moltes províncies manté avui en alerta 15 comunitats per neu, ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora i per fort onatge que oscil·larà entre els 5 i els 7 metres, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.

Catalunya té avís taronja (risc important) a la província de Tarragona per ratxes màximes de vent entre 70/100 quilòmetres per hora al litoral sud i prelitoral, i avís groc (risc) a Girona per fort onatge i a Lleida per neu en zones pròximes a la Vall d'Aran.

A les comunitats de Cantàbria i Astúries persisteix l'alerta taronja per onades que oscil·laran entre els 5/7 metres i alerta groga per nevades en zones del centre i Villaverde, i de la sud-occidental asturiana respectivament.

Galícia segueix amb avís taronja per temporal costaner a les províncies de la Corunya, Lugo i Pontevedra, i alerta groga per neu a Ourense i Lugo amb acumulacions de 10 centímetres en 24 hores per sobre dels 800/900 metres.

Ratxes de 100 quilòmetres per hora

El País Valencià està en alerta taronja per ratxes màximes de vent de 100 quilòmetres per hora a la província de Castelló, i alerta groga a Alacant i València per forts vents amb ratxes entre 70/80 quilòmetres per hora.

El fort onatge també afectarà les costes del País Basc, on les províncies de Biscaia i Guipúscoa segueixen en alerta per onades entre els 5 i 7 metres, mentre que a Àlaba hi ha alerta per nevades amb una acumulació de 2 centímetres en 24 hores i per vents de 70 km/h.

Notícies relacionades

Tot Castella i Lleó, llevat de la província de Valladolid, Aragó, Madrid, Navarra, la Rioja, les illes Balears i Múrcia, i les províncies d'Almeria, Granada i Jaén (Andalusia), Albacete i Conca (Castella-la Manxa) i Melilla continuen amb avís groc per vent o per nevades.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, però sí per a alguna activitat concreta.