Artur Mas abandona i altres notícies del dia, en un minut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Les dimissions d'Artur Mas i Carles Mundó sacsegen l'independentisme. L'expresident fa "un altre pas al costat" i renuncia al lideratge del PDECat, i l'exconseller d'ERC deixa la política "per motius personals".


2) El Tribunal Constitucional considera "seriós" i "solvent" el recurs del Parlament contra el 155. El TC té en compte que està basat en el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. El ponent designat és el magistrat i prestigiós constitucionalista Pedro González Trevijano.

JUAN MANUEL PRATS / El magistrat Pedro González Trevijano, en una imatge de l'abril passat. / 


3) Aquest dimecres comença al Congrés la comissió territorial impulsada pel PSOE. L'objectiu, modernitzar l'Estat autonòmic i avançar cap a una reforma de la Constitució.

 / JUAN MANUEL PRATS / Méndez de Vigo, Ana Pastor, García-Escudero i Miquel Roca, davant l'exemplar de la Constitució sancionada pel rei Joan Carles el 1978, al Congrés.

Notícies relacionades

4) Portes giratòries en els afers socials: l'exdirector d'Infància fitxa per la fundació a què va assignar contractes milionaris. Ricard Calvo torna després de la seva dimissió a l'entitat que va rebre adjudicacions milionàries quan ell dirigia la DGAIA.

EL PERIÓDICO / Ricard Calvo durant una compareixença a Lleida, l'abril passat.  / 


5) Marie Faye, de mantera a universitària. Història d'una noia senegalesa que venia al carrer i ara estudia Administració i Direcció d'Empreses.

Marie Faye, a la fira de Reis de Gràcia. / RICARD FADRIQUE