Rectificació

L'astronauta japonès que va dir haver crescut nou centímetres ara diu que només en van ser dos

Va anunciar a Twitter el seu increïble creixement, molt superior al d'altres astronautes

zentauroepp41543722 file photo  members of the international space station exped180110085538

zentauroepp41543722 file photo members of the international space station exped180110085538 / POOL New

1
Es llegeix en minuts
Efe

L'astronauta japonès Norishige Kanai s'ha disculpat per afirmar que havia crescut nou centímetres durant les tres setmanes que ha passat a l'Estació Espacial Internacional (EEI) i ha corregit la xifra a dos centímetres.

"Sento molt haver creat aquesta notícia falsa", va publicar Kanai al seu perfil de Twitter, el mateix canal pel qual va anunciar la vigília que havia crescut nou centímetres a causa de la ingravidesa, va expressar la seva preocupació per les conseqüències d'aquest fet.

Kanai, de 41 anys, va explicar aquest dimarts a Twitter que havia passat el seu examen mèdic i havia obtingut un extraordinari resultat en els seus paràmetres físics pel que fa al creixement, un fet del que es van fer ressò nombrosos mitjans de comunicació.

No obstant, l'astronauta va escriure que el seu comandant rus a l'EEI, Anton Xkaplerov, li va dir que aquesta xifra era massa elevada, per això va decidir tornar-se a mesurar i va comprovar que en realitat només havia crescut dos centímetres.

"No em fan mal el maluc ni l'esquena, i per tant crec que no he crescut nou centímetres. El meu capità ho sabia perquè és veterà en això", va continuar Kanai a la xarxa social.

L'astronauta també va expressar la seva tranquil·litat per saber que no tindrà problemes d'espai per tornar a la Terra a bord de la nau russa Soiuz, la mateixa amb què va arribar a l'EEI el 19 de desembre.

Notícies relacionades

Kanai, enginyer de bord en la seva primera missió espacial, va arribar a l'EEI amb el rus Anton Xkaplerov i el nord-americà Scott Tingle.

Els tres astronautes, que estaran a l'espai prop de mig any, es van sumar al rus Aleksandr Misurkin i els nord-americans Mark Vande Hei i Joseph Acaba, que són a l'EEI des del setembre.