JUDICI A UN PRESUMPTE VIOLADOR EN SÈRIE

El judici del violador de l'Eixample: "L'acusat és un verdader depredador sexual"

La fiscalia es basa en les proves d'ADN per acusar Francisco Javier Corbacho de cinc agressions sexuals

El processat declara que no recorda haver comès tres agressions i de les altres dues al·lega que van ser relacions consentides

zentauroepp41525329 barcelona 08 01 2018  sciedad  juicio a francisco corbacho  180108113435

zentauroepp41525329 barcelona 08 01 2018 sciedad juicio a francisco corbacho 180108113435

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

“És un verdader depredador sexual”. Així de contundent ha definit aquest dimecres la fiscal Concha Talón Francisco Javier Corbacho Méndez, acusat de cinc agressions sexuals al barri barceloní de l'Eixample el 2004, el 2015 i el 2016. En l'última sessió del judici que s'ha celebrat a l'Audiència de Barcelona, el processat, que s'enfronta a una pena de 90 anys de presó, ha declarat que no recordava haver comès tres violacions i que les altres dues agressions sexuals que se li imputen van ser relacions consentides per les dones a qui va abordar al portal del seu domicili. Les proves de l'ADN l'incriminen.

Corbacho s'ha negat contestar a les preguntes de la fiscalia i de les acusacions particulars i només ha respost al seu advocat. L'acusat ha admès que va començar a consumir cocaïna als 18 anys (ara en té 42) i que quan va ser detingut per les violacions, el febrer del 2016, no tenia la intenció d'assaltar una altra dona, sinó que pretenia entrar al portal de casa seva per drogar-se. Els policies que el vigilaven han assegurat en la vista que, segons ells, el processat seguia la noia amb el propòsit d'atacar-la.

La defensa ha anat preguntant-li a Corbacho per cada una de les presumptes violacions que les acusacions li atribueixen. Sobre tres d'elles ha afirmant: “No recordo haver fet res d'això”. Fins i tot en la primera, que data del 2004, ha detallat que en aquell moment treballava fora de Barcelona. En referència a les altres dues suposades agressions sexuals, l'acusat ha assegurat que van ser relacions “consentides” per les dones a qui va abordar. Segons la seva versió, ni les va amenaçar amb cap objecte, ni les va obligar a fer-li una fel·lació. En un dels casos hi va haver, a més, penetració anal.

El tornavís

El processat ha explicat que en un dels casos, que va tenir lloc l'octubre del 2015, va conèixer la noia en un bar, la va acompanyar fins a l'edifici on residia i va mantenir relacions sexuals al portal del bloc perquè ella li va dir que vivia amb una amiga. La fiscalia sosté, en canvi, que Corbacho va amenaçar amb un tornavís la dona i la va obligar a fer-li una fel·lació.

Notícies relacionades

L'acusat ha mantingut també la versió del consentiment per part de la denunciant en un assalt del gener del 2016. Ha reconegut que abans del succés havia consumit cocaïna i que es va acostar a la dona per robar-li. “Necessitava més diners per consumir”, ha declarat. Al portal li va dir a la noia, segons la seva versió, que li donés els diners i ella li va entregar 10 euros. “Després li proposo que em faci una fel·lació. Ella s'ho pensa i em diu que sí si li torno els diners. I me la fa”, ha manifestat. Després, ha sostingut que es van intercanviar petons, que ell li va dir que es girés i que la va penetrar. “En tot moment va ser consentit”, ha insistit.

La fiscal Concha Talón no s'ha cregut ni una sola paraula i, en el seu informe final, ha anat detallant les proves existents contra el processat. Tant als escenaris on van succeir les presumptes agressions (a les porteries dels edificis) com en la roba d'algunes de les víctimes, els investigadors hi van trobar restes de semen. Al fer la prova genètica de l'ADN es va comprovar que pertanyia a l'acusat. Les denunciants han patit o pateixen trastorns psicològics, i l'acusació ha reclamat per a elles una indemnització. La fiscalia, a més, ha al·ludit que la drogoaddicció del processat no “infereix” en la seva actuació. És a dir, el consum de cocaïna no l'eximeix de res. “Només una condemna i l'ingrés a la presó evitarà que segueixi cometent actes delictius”, ha sentenciat.

Temes:

Violacions