BRUTAL AGRESSIÓ SEXUAL

El violador de Llavaneres ja té retrat robot

L'agressor va abordar la dona a prop de l'estació de tren, li va pegar, la va violar i la va llançar a les roques

Els Mossos tenen obertes diverses línies d'investigació de possibles sospitosos

Els Mossos investiguen una violació a prop de l’estació de Sant Andreu de Llavaneres. / ACN

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra busquen l'autor d'una brutal agressió sexual a una dona, a qui també va pegar i robar, perpetrada fa uns dies a la localitat de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), segons han informat fonts policials.

La violació va passar el 28 de desembre passat cap a les 07.30 hores del matí als voltants de l'estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres, quan la víctima es dirigia a treballar per un camí paral·lel al mar i a les vies del tren. 

La dona, veïna de Mataró i de 42 anys, va ser abordada a prop del pas subterrani de l'estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres per un home que li va pegar brutalment, fins a desfigurar-li la cara, la va violar i la va llançar greument ferida entre les roques de l'espigó de Sant Andreu.

Malferida, la dona va arribar a peu fins a l'estació de tren de Sant Andreu, on va ser atesa per personal del bar i traslladada a un centre hospitalari.

Diverses línies d'investigació en marxa

La policia catalana ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'agressió i identificar-ne l'autor, tot i que de moment no ha detingut cap persona. De moment, han pres declaració a diversos testimonis i estan treballant per identificar l'autor de l'agressió sexual, cosa per a la qual també indaguen en l'entorn personal de la víctima. 

Segons ha explicat l'alcalde de Llavaneres, Joan Mora, en roda de premsa els Mossos tenen obertes entre dues i tres línies d'investigació de possibles sospitosos. L'alcalde ha asseverat que la dona va poder veure el seu agressor i ha declarat davant els investigadors dels Mossos, cosa que ha permès traçar-ne un retrat robot. Mora també ha indicat que no se sap si la víctima i l'agressor es coneixien, puntualitzant que des dels Mossos no els han informat que sigui així.

El jutge ha obert la causa pels delictes d'agressió sexual, lesions i robatori amb violència, ja que segons la denúncia el violador també es va endur les pertinences de la víctima.

La policia també busca tres testimonis que haurien vist la víctima, després d'haver sigut violada, i que van abandonar el lloc sense auxiliar-la tot i els crits d'auxili que proferia la dona, segons publica 'La Vanguardia', encara que Carlos Matamala, sergent en cap de la Policia Local de Llavaneres --cos que va atendre la dona al lloc-- ha indicat que no els consta aquesta versió.

Condemna de l'Ajuntament de Mataró

L'ajuntament del qual és natural la víctima, el de Mataró, ha rebutjat i condemnat els fets aquest migdia a través d'un comunicat de l'alcaldia. "L'ajuntament vol manifestar el rebuig i la condemna més absoluta contra aquest fet. Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones", s'afirma en el text.

Notícies relacionades

"S'ha de posar al damunt de la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible aixecar la veu d'alarma, tant en les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista", reclama també el comunicat. 

En relació amb aquesta denúncia, l'alcalde David Bote ha cridat la ciutadania a participar en la manifestació unitària contra la violència masclista convocada per Teixit de Dones dijous que ve a les 19.30 hores davant de l'edifici del consistori.