CRISI POLÍTICA PEL CAOS A L'AP-6

Serrano s'aferra al càrrec i es permet ironitzar sobre la seva absència en la nevada

Defineix Sevilla com "una ciutat meravellosa on funcionen les línies telefòniques i internet"

L'oposició redobla la petició de dimissió del director general de Trànsit per la "nefasta gestió"

Serrano s'aferra al càrrec i es permet ironitzar sobre la seva absència en la nevada

Miguel Berrocal (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, segueix en l’ull de l’huracà i no només per la seva gestió de la nevada que va col·lapsar el cap de setmana milers de vehicles a l’AP-6, sinó també per les seves despectives respostes a la crítiques rebudes. Ahir es va permetre ironitzar sobre la seva absència el dia dels fets mentre rebutjava les peticions de dimissió llançades des del PSOE i l’associació de guàrdies civils AUGC.

«Demano disculpes a tots els que estiguin molestos perquè la tarda de la tremenda nevada sobre l’AP-6 estava amb la meva família a Sevilla passant el dia de Reis, una meravellosa ciutat on funcionen les línies telefòniques i internet», va explicar a través de Twitter. Des del PP s’havia enviat la consigna de demanar disculpes, tot i que sense reconèixer errors (ho van fer diversos dirigents), i aquesta va ser la peculiar manera com ho va interpretar el director de Trànsit.

Serrano va explicar dilluns que Sevilla compta amb un centre operatiu similar al de Madrid. I és veritat. Des d’allà es pot accedir a les càmeres de control de trànsit de tot Espanya, però el fet és que ni tan sols s’hi va traslladar. Va seguir la crisi des del despatx de casa seva.

Del rebuig general només se’n va desmarcar Ciutadans, que sosté la tesi que «cal escoltar-lo abans» de reclamar el seu cap. «Demanar dimissions sense sentir les explicacions» només ho fan «els vells partits», va treure pit la formació d’Albert Rivera.

Notícies relacionades

Qui n’està sortint fins ara més ben parat és el ministre de l’Interior, Jose Ignacio Zoido. La seva tàctica d’amagar-se darrere de Serrano i no donar la cara als mitjans sembla donar-li bon resultat. Ni tan sols ha respost a les crítiques per assistir al partit Sevilla-Betis mentre milers de conductors ja estaven atrapats a l’AP-6. Íñigo de la Serna, el seu homòleg de Foment, corresponsable de la direcció de la crisi, ha fet diverses declaracions des de diumenge, tot i que també es trobava a la seva ciutat de residència, Santander.

Suport en públic del PP 

No sembla que de moment el PP tingui la intenció de demanar el cap de Serrano. El portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, va restar ahir importància al detall que no estigués a Madrid. «Seguir [la crisi] des de Madrid o seguir-la des d’on resideixi tant se val. Ell va estar atent i aquella nit no va dormir», va dir a TVE-1. «El primer és demanar perdó i això s’ha fet», va insistir.