La dona del 'Chicle', al jutge: "Vaig mentir"

Rosario Rodríguez declara que va pensar que el seu marit havia anat a robar gasoil

zentauroepp41472188 graf220  riveira a coru a   espa a   04 01 2018   rosario ro180104111258

zentauroepp41472188 graf220 riveira a coru a espa a 04 01 2018 rosario ro180104111258 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rosario Rodríguez, la dona de José Enrique Abuín Gey, 'el Chicle', ha confessat al jutge que instrueix la causa per la desaparició i mort de la madrilenya Diana Quer que va faltar a la veritat quan els investigadors li van prendre declaració en qualitat de testimoni.

"Vaig mentir. No vaig estar amb Enrique la nit del 22 d'agost" del 2016, dia en què se li va perdre el rastre a la jove de 18 anys, que havia assistit a una festa local, la del Carmen dos Pincheiros, al seu lloc d'estiueig, el municipi d'A Pobra do Caramiñal, enclavat a la província de la Corunya.

D'aquella jornada, segons el testimoni d'ella, al qual ha tingut accés Telecinco, Rosario Rodríguez, 11 anys menor que el seu marit, amb qui té una filla petita, ha dit que ell es va vestir amb roba fosca i va sortir de casa, amb la intenció de robar gasoil, una cosa que ja havia fet anteriorment.

"Ma sortir sol", va assenyalar Rosario Rodríguez, i va afegir que si en un primer moment no va oferir aquest relat, va ser perquè el seu marit, amb antecedents per narcotràfic, li havia demanat que si alguna vegada li preguntaven per aquella nit, digués "que havia estat amb ell".

És el que va fer, en una versió coincident amb el seu marit, en lloc de donar la versió real o de guardar silenci, de manera que en un començament va comentar que havien anat a Cuntis (Pontevedra) perquè la filla de tots dos participava en una carrera i que després havien sortit a buscar un camió per sostreure'n el combustible.

Notícies relacionades

Va agregar que li feia por que Enrique anés sol i, a més, Rosario Rodríguez va detallar que s'havia deixat la cartera i el telèfon mòbil a la vivenda que compartien.

Al 'Chicle', que té tres germanes i va guiar els agents al dipòsit d'aigua on estava submergit amb pesos el cadàver de Diana Quer, se l'investiga en el cas per la presumpta comissió dels delictes d'homicidi o assassinat, detenció il·legal, i també contra la llibertat sexual.