SENTÈNCIA JUDICIAL

Dos anys de presó per a un carter per deixar sense repartir més de 3.000 cartes

La sentència li imposa quatre anys d'inhabilitació especial per ocupar un lloc de treball o càrrec públic

Els fets van tenir lloc entre el 2004 i el 2015

3393101 59-correos-db

3393101 59-correos-db / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un carter ha sigut condemnat a dos anys de presó per deixar sense repartir 3.272 cartes a Ibi (Alacant) i Ontinyent (València) entre el 2004 i el 2015, cartes que va emmagatzemar en un traster de casa seva. Així consta en una sentència de l'Audiència d'Alacant notificada a les parts a finals del mes de desembre passat i a la qual ha tingut avui accés Efe.

La sentència és el resultat de l'acord pactat per la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat -que exerceix l'acusació particular en nom de Correus i Telègrafs SA- i la defensa del treballador, previ al judici amb jurat que s'havia de celebrar entre els dies 15 i 17 d'aquest mes.

Així van anar els fets

L'acusat, Juan José P. T., va fer funcions de repartidor de correspondència entre el 2002 i el 2015 a la direcció provincial de Correus d'Alacant. El novembre del 2007 va passar a tenir la condició de treballador fix i va començar a prestar servei a la unitat de distribució de l'oficina postal d'Ontinyent, ja a la província de València.

A partir d'una data no determinada del 2004 fins al 8 d'abril del 2015, segons la sentència, "va incomplir l'obligació inherent al seu càrrec, consistent en la distribució i repartiment de la correspondència" i es va apoderar de 3.272 cartes dirigides a adreces d'Ibi i Ontinyent. A més, va amagar tota aquesta correspondència en un traster annex a casa seva, a Alcoi, on ha pogut ser recuperada.

L'Audiència d'Alacant l'ha condemnat ara a dos anys de presó i a pagar una multa de 1.800 euros com a autor d'un delicte continuat d'infidelitat en la custòdia de documents.

La sentència

Notícies relacionades

La sentència, que és ferma, deixa en suspens l'execució de la pena, i per això el condemnat no entrarà a la presó sempre que no torni a delinquir en els pròxims quatre anys.

A més, la sentència, que aprecia els atenuants de reparació del dany i confessió en la conducta del carter, li imposa quatre anys d'inhabilitació especial per ocupar un lloc de treball o càrrec públic.