ARRAN DEL CAS DE GRANADA

Associacions de dones exigeixen suspendre visites a pares maltractadors

Critiquen que la mesura, contemplada en el pacte d'Estat antimasclista, no s'apliqui

zentauroepp40323540 madrid  28 09 17  pleno en el congreso de los diputados   ru170928110427

zentauroepp40323540 madrid 28 09 17 pleno en el congreso de los diputados ru170928110427

1
Es llegeix en minuts
Efe

Associacions de dones van instar ahir a suspendre la custòdia i el règim de visites als pares que hagin sigut condemnats per violència masclista, una mesura «prioritària» que «els jutges no estan aplicant».

Així ho van expressar diferents organitzacions de dones en la setmana en què un home, sobre el qual pesa una condemna per maltractament a la seva exdona, ha sigut detingut per segrestar els seus dos fills menors a Granada durant una visita legal. El mateix Institut Andalús de la Dona va demanar que es desenvolupi el pacte d’Estat contra la violència de gènere subscrit el 2017 per evitar la desprotecció dels nens.

«Existeix la possibilitat de suspendre el règim de visites quan hi ha violència de gènere, però en la pràctica no s’està aplicant», va assenyalar l’advocada de Women’s Link Elena Laporta, que va afegir que són els jutges els que en cada cas concret determinen aquest tipus de mesures.

Per la presidenta de la Federació de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro, la protecció dels menors «és una de les grans llacunes» i «costa molt canviar les mentalitats d’aquells que han d’aplicar la llei». «Encara pensen que un maltractador no té per què ser un mal pare, per tant no limiten el règim de visites, la concessió de custòdies, la pàtria potestat, etcètera», va lamentar.

Notícies relacionades

CANVIS LEGISLATIUS / Si bé el pacte d’Estat contra la violència de gènere preveu mesures relatives a la suspensió de custòdia i del règim de visites als maltractadors, les expertes adverteixen que encara són necessaris canvis legislatius perquè aquestes mesures tinguin un caràcter «immediat i obligatori».

«No sabem com es farà», va matisar Besteiro, que va proposar una privació de les custòdies i fins i tot la prohibició del règim de visites, no només quan hi hagi una condemna, sinó també com a mesura cautelar. Besteiro va reclamar, a més a més, que es permeti als menors que rebin tractament psicològic sense necessitat del consentiment patern, i va demanar més formació en violència masclista per a tots els actors implicats en aquests procediments judicials.