L'assassí confés de Diana Quer compareix davant el jutge

'El Chicle' s'ha acollit al seu dret a no declarar davant la magistrada del jutjat número tres de Ribeira

L'acusat ha sigut rebut entre insults per persones que tornaven a casa després de celebrar el Cap d'Any

José Enrique Abuín, ’el Chicle’, autor confés de l’assassinat del jove madrilenya Diana Quer, ha arribat als jutjats de Ribeira. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

José Enrique Abuín, àlies el Chicle, detingut per la mort violenta de la jove Diana Quer, compareix davant la magistrada del jutjat número tres de Ribeira, en funcions de guàrdia, aquest dilluns des de les 11.17 hores. L'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar. L'home, detingut des de divendres, ha arribat als jutjats procedent de la caserna de Lonzas, a la Corunya, poc abans de les 8.50 hores, al complir-se les 72 hores de màxim legal per passar a disposició judicial.

Fonts judicials han facilitat aquesta informació i han indicat que el jutjat número u, encarregat del cas, té previst reobrir dimarts la investigació -que va ser arxivada de forma provisional fa gairebé nou mesos- després de posar a disposició judicial ara l'únic arrestat per la mort de la jove madrilenya. 

Entre una gran expectació mediàtica, a l'arribar als jutjats, Abuín ha sigut rebut entre insults i increpat per un grup de joves que tornaven de celebrar la festa de Cap d'Any. Al darrere de l'autor confés de la mort de Diana Quer, han entrat a l'edifici membres de la Policia Judicial amb caixes de proves. Amb l'home ja a disposició judicial, segons han confirmat fonts judicials, la jutge ha dedicat els primers moments a revisar el "voluminós" atestat relacionat amb la detenció abans de prendre declaració al Chicle. A continuació, ha comparegut davant la magistrada l'autor confés de la mort, que ha rebutjat prestar declaració.

Nova versió

El detingut va confessar el crim diumenge a la matinada després que la seva dona, Rosario R., canviés la seva versió dissabte a la tarda i negués que haver passat la nit del dia en què va desaparèixer Diana Quer amb el seu marit. La dona va quedar en llibertat dissabte a última hora, després de declarar a la Comandància de la Corunya. Després de quedar sense coartada la setmana en què va intentar agredir una altra jove a Boiro i al posar-se el setge de la investigació al seu voltant, l'arrestat va confessar que havia llançat la jove a un pou en un lloc habitual per amagar partides de tràfic de drogues. Va ser allà on agents dels Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) van localitzar restes humanes, després de més de cinc hores de feina.

Notícies relacionades

Les proves d'ADN hauran de determinaran si el Chiclet, com {creuen} els investigadors, va actuar {sol} per segrestar Diana Quer, lligar-la de mans-la i tirar-la al pou d'aquesta nau, situada a només 200 metres de la casa dels pares del sospitós. Segons han explicat fonts de la investigació, en la seva intervenció Abuín va usar com a coartada que va atropellar amb el seu cotxe la jove madrilenya. L'autòpsia determinarà així mateix si va haver o no violació.

Quan s'acabin aquestes tasques, les restes mortals de la noia seran traslladades a Madrid, on els seus familiars i {amics} {els} donaran sepultura els pròxims dies. Però fonts pròximes a la família han assenyalat a Europa Press que no se sap quan les autoritats judicials autoritzaran aquest trasllat.