LES CLAUS PER TANCAR EL 'CAS DIANA QUER'

Les tres proves contra 'el Chicle'

Un altre intent de segrest, el canvi de versió de la seva dona i un mòbil, claus per acorralar José Enrique Abuín

zentauroepp41442309 graf3325  rianxo  a coru a   31 12 2017   veh culos de la gu171231100423

zentauroepp41442309 graf3325 rianxo a coru a 31 12 2017 veh culos de la gu171231100423 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Guàrdia Civil ha tancat el cercle de la investigació sobre la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer amb la confessió del principal sospitós, José Enrique Abuín, conegut com el Chicle. L'home s'ha vist acorralat pels nombrosos indicis i ha portat els agents al punt on va amagar el cos, en un pou d'una fàbrica abandonada que durant anys va servir d'amagatall de partides de drogues, a prop de casa dels seus pares, a Rianxo (la Corunya). Des de la seva detenció, hi ha hagut tres proves clau per a la seva caiguda:

1. El mateix 'modus operandi' en un altre intent de segrest

El Chicle El Chiclesempre ha sigut el principal sospitós, però durant aquests llargs gairebé 500 dies no hi ha hagut mai cap indici sòlid per detenir-lo. Fins ara. Segons fonts pròximes al cas, l'única esperança que tenien era que tornés a actuar de la mateixa forma com ho va fer amb Diana Quer. Així ho va fer a principis d'aquesta setmana, quan va intentar segrestar una jove de Boiro i introduir-la al seu vehicle.

La denúncia de la noia ha sigut la clau per a la detenció. Davant la Guàrdia Civil aquesta jove gallega va explicar que una persona havia intentat robar-li el mòbil i que després l'havia intentat apunyalar i introduir-la en un maleter d'un vehicle.

Davant els crits de la jove, el presumpte autor del rapte va fugir, però els veïns es van poder apuntar el número de la seva matrícula, dada que va portar la policia fins a Abuín.

2. La seva dona canvia de versió i el deixa sense coartada

Notícies relacionades

La declaració aquest dissabte de la dona d'Abuín ha sigut clau perquè aquest acabés confessant. La dona va canviar la versió que va donar la nit en què va desaparèixer Diana QuerRosario Rodríguez sempre havia assegurat que el seu marit havia estat aquella nit amb ella, però ahir va desmuntar la coartada i va confessar davant els agents de la Guàrdia Civil que el Chicle no va estar a casa, que havia sortit i que ella no el va acompanyarel Chicle .

3. Antecedents per agressió sexual

José Enrique Abuín Gey tenia antecedents per tràfic de drogues i agressió sexual. Les peces van començar a encaixar amb el posicionament d'un mòbil fins ara desvinculat del sospitós. Després d'interrogar centenars de persones, comprovar centenars de matrícules i creuar centenars de telèfons, aquest mòbil ha sigut clau per assenyalar el detingut.