CRONOLOGIA DELS FETS

Diana Quer, gairebé 500 dies desapareguda

La jove madrilenya de 18 anys va ser vista per última vegada el 22 d'agost del 2016 a A Pobra do Caramiñal

El 19 d'abril el jutge va decretar l'arxivament provisional del cas per falta d'avanços en la investigació

1
Es llegeix en minuts

Aquest divendres es complien 494 dies des que el 22 d'agost del 2016 Diana Quer va desaparèixer a A Pobra do Caramiñal. Durant aquest període, el mòbil de Diana, un iPhone de color blanc, va ser la primera i única pertinença de la jove que es va trobar, a finals d'octubre del mateix any, submergit en una zona molt pròxima al port de Taragoña (Rianxo). Va ser allà on uns testimonis havien situat la jove madrilenya el dia de la desaparició, a uns 15 quilòmetres del municipi on se li va perdre el rastre. 

De tota manera, i malgrat els molts treballs realitzats sobre aquest telèfon, cap ha donat com a resultat proves sobre el parador de la jove. Amb la premissa de la falta d'avenços en la investigació, el 19 d'abril el jutge va decretar l'arxivament provisional del cas, encara que la Guàrdia Civil va mantenir la investigació oberta per localitzar la noia madrilenya.

Més de 400 interrogatoris

Quan va desaparèixer, es va facilitar una descripció de Diana: anava amb uns pantalons curts de color rosa, samarreta blanca, dessuadora i vambes negres amb cordons. Tot i així, els testimonis de persones que van dir haver-la vist aquella matinada van explicar que s'havia canviat de vestimenta. Al llarg de la investigació, més de 400 persones han sigut interrogades, moltes com a testimonis i algunes com a sospitoses. En aquestes exhaustives indagacions s'hi han inclòs totes les persones que en aquell moment eren a A Pobra i a la rodalia. 

També es van visionar totes les càmeres del recorregut que podia haver fet Diana i es van rastrejar paratges pròxims al lloc de la desaparició. Fins i tot hi va haver batudes ciutadanes. 

El gir

Notícies relacionades

Després de la detenció aquest divendres de José Enrique Abuín Gey, àlies el Chicle, i la seva confessió aquest dissabte, la Guàrdia Civil ha localitzat aquest diumenge un cos que podria ser el de Diana Quer. Els agents han trobat el cadàver a la parròquia d'Asados (Rianxo), localitat natal del detingut com a principal sospitós del cas. El cos era en una nau industrial abandonada que servia d'amagatall per a contrabandistes.

Abuín ha confessat, després de ser interrogat pels agents de la Guàrdia Civil i després que la seva dona, també detinguda però ja posada en llibertat, el deixés sense coartada.