AVANÇ EN LES INDAGACIONS

La dona del sospitós de la desaparició de Diana Quer el deixa sense coartada

El delegat del Govern a Galícia sosté que "al 99,9%" la principal línia d'investigació portava a José Enrique Abuín

Així és José Enrique Abuín Gey ’El Chicle’, detingut per la desaparició de Diana Quer

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La dona del sospitós de la desaparició de la jove Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, l'ha deixat sense coartada per a la nit del 22 d'agost, quan es va perdre el rastre de la jove madrilenya, en la seva declaració davant la Guàrdia Civil. Rosario R. ha canviat la seva versió, i assegura ara que aquella nit no va estar amb el seu marit, durant l'interrogatori a què ha sigut sotmesa pels agents de la Guàrdia Civil a la Comandància de Lonzas, a la Corunya, segons han informat fonts de la investigació a Europa Press. Segons fonts de la investigació, hi ha "indicis" que la dona era coneixedora dels fets.

La declaració de José Enrique Abuín, detingut per l'intent de segrest d'una noia aquesta setmana, no ha aportat en canvi cap informació rellevant sobre la desaparició de Diana Quer. 

El delegat del Govern a Galícia, Santiago Villanueva, ja havia confirmat aquest dissabte que l'home detingut divendres a Boiro (la Corunya) i la seva donadetingut divendres a Boiro, també arrestada, estaven sent investigats per la desaparició de la jove madrilenya Diana Quer a A Pobra do Caramiñal l'agost del 2016.

Villanueva ha assegurat que encara que José Enrique Abuín Gey, conegut com 'el Chicle' i veí de Riaño, va ser detingut "en principi per un intent d'agressió i robatori" a una dona aquesta setmana, tant ell com la seva dona, també detinguda, estan sent investigats pel cas de Diana Quer. 

Pendents d'un registre

Villanueva ha assegurat que, després d'un escorcoll amb "totes les garanties legals", que inicialment es preveia per a aquest dissabte però que ha sigut ajornat a aquest diumenge al vespre i prolongar-se les declaracions dels investigats, després de diverses hores amb un dispositiu policial preparat per a l'arribada dels dos detinguts al seu domicili, el més probable és que tots dos passin a disposició judicial el matí de l'1 de gener.

El delegat del Govern ha aprofitat la seva intervenció per sortir en defensa de l'actuació de la Guàrdia Civil per aquesta investigació, ja que ha remarcat que la detenció d'aquest home i de la seva dona "no és un fet accidental" ni fruit dels esdeveniments dels "últims moments", sinó que era "la principal línia" d'investigació, que ell era "el principal sospitós" i que la investigació s'havia centrat "en un 99,9% en aquesta hipòtesi". 

El principal sospitós

Villanueva ha incidit en la idea que els investigadors ja feia més d'un any que treballaven en moltes línies que s'han anat reduint i que la denúncia per agressió presentada aquesta setmana per una noia de Boiro (la Corunya) contra Abuín, a qui va identificar com la persona que la va intentar introduir per la força al maleter d'un cotxe, ha "precipitat la seva detenció".

L'home, que té antecedents per tràfic de droga i agressió sexual, va ser al seu moment interrogat pels investigadors de la desaparició, encara que mai va arribar a ser arrestat. Mentrestant, el cas va ser sobresegut provisionalment pel jutge.

Recent agressió sexual

Notícies relacionades

'El Chicle', que a les xarxes socials es mostra com a aficionat al 'running', viu a Outeiro, a Rianxo, poble de la Corunya separat de Boiro per uns 15 quilòmetres. Rianxo es troba al seu torn a tan sols dos quilòmetres de la ria de Taragoña, on un mariscador va trobar el telèfon mòbil de Diana Quer l'octubre del 2016, dos mesos després de la desaparició de la jove madrilenya. L'aparició del mòbil va reforçar la tesi que la noia devia pujar a un cotxe que es va desplaçar fins a la zona de Taragoña-Rianxo.  

Reobrir el cas

Per la seva part, l'advocat de la mare de Diana Quer, Víctor de Bernardo, ha informat que es personarà com a acusació particular per sol·licitar l'aixecament del sobreseïment del cas i en demanarà la reobertura si hi ha indicis de la participació en la desaparició del detingut ahir a Boiro i la seva parella. No obstant, l'advocat ha demanat "prudència i cautela".