Principal sospitós

'El Chicle': aquest és el sospitós de la desaparició de Diana Quer

L'arrestat estava sent buscat per l'intent de segrest d'una noia a la localitat corunyesa de Boiro

Així és José Enrique Abuín Gey ’El Chicle’, detingut per la desaparició de Diana Quer

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any i quatre mesos després, la Guàrdia Civil ha detingut un home a qui es vincula amb la desaparició de Diana Quer. L'arrest de l'individu, José Enrique Abuín Geyel Chicle, amb un historial de detencions per tràfic de drogues i agressió sexual que encaixa perfectament amb el perfil que buscava la investigació, segons publica La Voz de Galicia, estaria motivat per la relació amb una altra agressió sexual recent a una noia a Boiro i l'ha tornat a posar en el focus de la desaparició de la jove madrilenya. L'hi ha tornat a posar perquè aquest home d'uns 40 anys i amb una filla, que ha sigut detingut juntament amb la seva dona, va ser en el seu moment interrogat pel cas Diana Quer, tancat judicialment l'abril per falta d'avanços. Però no va arribar mai a ser arrestat. 

La Guàrdia Civil ha tornat a arribar fins a ell després que dimarts, 26 de desembre, una noia denunciés que un home li havia intentat robar el mòbil, amenaçant-la amb un ganivet, i va tractar després introduir-la al maleter d'un vehicle. L'oposició de la noia i els seus crits haurien frenat les pretensions de l'agressor, que va sortir corrent quan una parella va anar a ajudar la jove. L'assaltant no va poder evitar que la víctima es fixés bé en les seves característiques físiques, ja que va aportar als investigadors un retrat molt exhaustiu de l'agressor i, fins i tot, dades que van permetre identificar el cotxe. La noia el va acabar identificant entre diferents fotos que li van mostrar els agents.

La Guàrdia Civil va obrir immediatament una investigació que ha acabat amb l'arrest del Chicle, a qui en els últims anys s'ha vinculat amb el marisqueig furtiu. Aquest divendres l'han detingut juntament amb la seva dona, possiblement per encobriment, ja que en el seu moment va proporcionar al seu marit la coartada quan va ser interrogat pel cas Diana Quer, segons El Español, i han registrat casa seva. També el seu cotxe.

El Chicle, que a les xarxes socials es mostra com a aficionat al running, viu a Outeiro, a Rianxo, pobles de la Corunya separats de Boiro per uns 15 quilòmetres. Outeiro es troba a només dos quilòmetres de la ria de Taragoña, on un mariscador va trobar el telèfon mòbil de Diana Quer l'octubre del 2016, dos mesos després de la desaparició de la jove madrilenya. L'aparició del mòbil va reforçar la tesi que la noia podria haver pujat a un cotxe que es va desplaçar fins a la zona de Taragoña-Rianxo.

Respon al perfil

Els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van centrar la investigació unint el trajecte entre A Pobra do Caramiñal, el poble on estiueja la família de la jove madrilenya i on va desaparèixer el 22 d'agost del 2016, i la ria de Taragoña. Entre aquests dos punts hi ha 15 quilòmetres.

Notícies relacionades

Com recorda aquest divendres La Voz de Galicia, el perfil de l'home que buscava la Guàrdia Civil era el d'un home d'entre 35 i 45 anys, amb antecedents per tràfic de drogues i consumidor, resident a Boiro o Rianxo, coneixedor de la xarxa viària de la comarca i amb un caràcter violent.

Fonts de la investigació insisteixen que la connexió entre la detenció del Chicle i la desaparició de Diana Quer es troba en una fase prematura en què es tracta de recollir noves proves i revisar les ja obtingudes amb anterioritat. Però és, sens dubte, una de les pistes més sòlides que han sortit a la llum en els últims mesos.