DESTACATS DEL DIA

Interior envia a casa els policies de l'1-O i altres notícies del dia, en un minut

undefined40281931 barcelona 25 09 2017  pol tica   retirada de policias nacion171226155848

undefined40281931 barcelona 25 09 2017 pol tica retirada de policias nacion171226155848

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ Interior envia a casa els policies de l'1-O. El ministeri ordena la sortida de forma progressiva fins dissabte dels policies i guàrdies civils mobilitzats des de diferents punts de la geografia espanyola per fer front al desafiament independentista. Durant els últims mesos el ministeri ha hagut de gestionar diferents crisis relacionades amb aquest desplegament policial. L'última, una investigació pel menú ofert la nit de Nadal al ferri RhapsodyRhapsody.


2/ Pendents de la investidura del Govern sorgit del 21-D. Per la part independentista, Junts per Catalunya i ERC estan a l'espera de veure si Carles Puigdemont torna o no. En el front constitucionalista, Rajoy ha frenat la dimissió d'Albiol fins que es constitueixi el nou Govern per si els independentistes no aconsegueixen la investidura.

3/ Rajoy firma amb els sindicats i patronal apujar el salari mínim a 736 euros l'any que ve. El president del Govern ha agraït als agents socials la disposició al diàleg i al pacte social. El text de l'acord firmat estableix també les pujades per a anys successius. La més important es produirà el 2020, que serà del 10% fins als 850 euros. Les pujades estaran sempre condicionades al fet que cada any el PIB real creixi per sobre del 2,5%. 


Notícies relacionades

4/ Les xarxes ignoren l'odi a Espanya. Encara que les xarxes socials donen signes d'haver-se posat les piles per intentar erradicar els continguts d'odi o discriminació, Espanya és el país europeu on les grans empreses d'internet eliminen menys contingut denunciat. Són xifres de la Comissió Europea.


5/ La campiona del món d'escacs es nega a participar en el Mundial de Partides ràpides i llampec que se celebra a l'Aràbia Saudita. La ucraïnesa Anna Muzychuk perdrà els dos títols per no sotmetre's a les regles de les dones al país. “Estic disposada a defensar els meus principis i saltar-me l'esdeveniment, on en cinc dies esperava guanyar més del que aconsegueixo en 12 tornejos junts”, ha escrit a les xarxes socials la jugadora de 27 anys, que no accepta posar-se la túnica llarga que es porta als països àrabs i sentir-se “una criatura de segona”.