DE L'OENAGÉ CAMINANT FRONTERES

200 personalitats recolzen l'activista investigada per ajudar immigrants

1
Es llegeix en minuts

Més de 200 personalitats del món de la cultura, el periodisme i l’activisme social han firmat un manifest de suport a Helena Maleno, cara visible de l’oenagé Caminant Fronteres que avui compareix davant un jutge al Marroc, on està sent investigada per afavorir la immigració irregular degut a les crides que fa a Salvament Marítim d’Espanya quan té constància de pasteres camí de la Frontera Sud.    

Segons va explicar a Europa Press Women’s Link, organització que està recolzant Maleno, de moment es tracta d’una presa de declaració en un jutjat d’instrucció a la qual l’activista espanyola, resident a Tànger, va en qualitat d’investigada, ja que encara no ha sigut acusada en ferm de cap delicte. 

Aquestes fonts van afirmar que el jutge té sobre la taula «el mateix expedient» que la UCRIF va elaborar sobre Maleno a Espanya i que va ser presentat davant la Fiscalia de l’Audiència Nacional perquè se la investigués per afavoriment de la immigració irregular en un cas que finalment va ser tancat l’abril del 2017 al no trobar-se indicis de delicte.

Aquest fet fa que la lletrada de Maleno, segons les mateixes fonts, sigui optimista i esperi que l’instructor marroquí tampoc trobi indicis de delicte. Amb tot, Women’s Link va recordar que la legislació marroquina és més dura amb el suport als immigrants en situació irregular que l’espanyola.

SOLIDARITAT

Mentrestant, l’activista continua a Tànger i va assegurar que té «una barreja de sentiments molt gran», ja que més de 200 persones han subscrit un manifest en què expressen el seu suport a la tasca que porta a terme com a periodista, investigadora especialitzada en migracions i en tràfic d’éssers humans, documentalista i escriptora.

Notícies relacionades

«Estic molt agraïda per totes les mostres de solidaritat que estic rebent. Han sigut més de mil organitzacions socials a nivell internacional les que han mostrat el seu suport al que m’està passant i més de 200 personalitats del món del cine, la literatura i la justícia del nostre país les que s’han posicionat a favor del dret a la vida», va manifestar Maleno. 

 «Estic tranquil·la, segueixo confiant en la justícia, és molt dur passar per això sabent que no has comès cap delicte, però el meu deure és afrontar el que està passant i llançar el missatge que no es pot criminalitzar la solidaritat i que el dret a la vida està per sobre de qualsevol pràctica política», va afegir.