A CATALUNYA

Detinguts dos integrants d'una banda que punxava rodes per robar a turistes

Actuaven a l'AP-2 i l'autovia C-25, perquè un jutge ja els havia prohibit acostar-se a l'AP-7

Així robava a les carreteres la banda desarticulada. / periodico

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona com a presumptes integrants d'una banda que es dedica a robar a turistes a l'autopista AP-2 i l'autovia C-25 després de punxar-los les rodes dels vehicles i després que un jutge els prohibís acostar-se a l'AP-7, on anteriorment cometien els seus delictes.

Segons ha informat avui la policia autonòmica, els detinguts són un home de nacionalitat sèrbia, de 45 anys, i una dona armènia, de 37, tots dos veïns de Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Segons la investigació, haurien sostret objectes i diners per almenys un valor de gairebé 50.000 euros.

La investigació es va iniciar el mes de setembre passat, quan la policia va detectar un augment de furts de l'interior de vehicles de turistes que circulaven per les vies C-25 i AP-2.

Arran de les denúncies rebudes, la policia va comprovar que en la majoria dels casos el modus operandi utilitzat pels autors era la modalitat de punxa-rodes, que consisteix que els autors punxen una roda al vehicle de la víctima i després el segueixen fins que es deté al voral, moment en què els autors aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l'interior del vehicle.

Altres enganys

Segons els Mossos d'Esquadra, en altres ocasions ni tan sols punxaven la roda i detenien el vehicle al voral o a la mateixa àrea de servei o descans de l'autopista fent indicacions als turistes com si tinguessin un problema al vehicle.

Una vegada aturats i amb l'excusa de prestar auxili, distreien les víctimes i aprofitaven per sostreure els objectes de l'interior del vehicle.

Els dos detinguts escollien sempre les seves víctimes entre persones estrangeres pensant que porten més diners a sobre.

Els Mossos d'Esquadra han recordat que durant el mes de juliol van desarticular un grup criminal que cometia aquest mateix tipus de delicte a l'autopista AP-7 i que el jutge va emetre una ordre de prohibició d'acostament a menys de 300 metres de l'autopista AP-7 en tot el seu transcurs per la comunitat de Catalunya.

Poc després, els agents van constatar que alguns dels autors dels furts a la C-25 i AP-2 eren membres del grup criminal que es va desarticular al juliol, i que van desplaçar la seva ubicació per cometre delictes per l'ordre d'allunyament.

Durant la investigació, els agents van confirmar que el grup estava format per tres persones, cada una d'elles amb un rol determinat: un s'encarregava de robar les pertinences de les víctimes, l'altre de distreure'ls, i una tercera persona s'ocupava de llogar els vehicles amb què cometien els fets delictius.

El 18 de desembre, els agents van localitzar i van detenir la dona, que era l'encarregada de llogar els vehicles i dos dies després els robava les pertinences a les víctimes.

Quatre casos

De moment se'ls relaciona amb un total de quatre casos, dos al municipi de Gurb i un a Espinelves (Osona), i un altre a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès).

La investigació continua oberta, ja que els investigadors no descarten que estiguin implicats en més fets, ja que el grup probablement hauria actuat en més carreteres.

Notícies relacionades

A més, queda pendent localitzar l'últim integrant de l'organització criminal, encara que, segons els investigadors, tot apunta que es troba fora d'Espanya.

Els detinguts van passar el 19 i 20 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, que va decretar llibertat amb càrrecs per a tots dos.