FALSA DENÚNCIA

La jove que va denunciar una agressió sexual de deu homes en una discoteca s'ho va inventar

Serà citada en pròxims dies a declarar en un jutjat de Pontevedra en qualitat d'investigada

zentauroepp36324238 gra530  virgen del camino  le n   17 11 2016   un coche de l171120230958

zentauroepp36324238 gra530 virgen del camino le n 17 11 2016 un coche de l171120230958 / J CASARES

1
Es llegeix en minuts

La jove de 19 anys que va denunciar que havia patit abusos per part d'un grup de deu nois al sortir d'una festa en una discoteca d'A Estrada (Pontevedra) ha reconegut que va mentir en la seva declaració i que aquest episodi no es va produir mai.

Fonts de la investigació han confirmat a Efe que la noia serà citada en pròxims dies a declarar en un jutjat de Pontevedra en qualitat d'investigada, per haver presentat una denúncia falsa davant la Guàrdia Civil.

Els agents, que van prendre declaració a la noia en diverses ocasions, van trobar des del principi "incongruències" en la seva declaració, entre elles, informació difusa pel que fa a la parella que, segons la seva denúncia, l'havia auxiliat quan estava sent atacada. Al final, la mateixa noia va acabar reconeixent davant la Guàrdia Civil que tot havia sigut una invenció, que els abusos denunciats no s'havien produït i que no existia aquesta parella. 

La investigació va començar després que la noia hagués denunciat, dimecres passat, haver patit abusos sexuals quatre dies abans als voltants d'una discoteca d'A Estrada.

Agressió falsa

La jove havia assegurat que, després de perdre de vista les seves amigues, havia decidit sortir del local i anar cap al cotxe en el qual s'havien desplaçat des de Vilagarcía a aquesta localitat pontevedresa per comprovar si l'estaven esperant allà.

Notícies relacionades

En el seu relat, recollit en la denúncia presentada davant la Guàrdia Civil, explicava que un grup de deu nois, que per la seva aparença devien tenir entre 20 i 25 anys, s'havia creuat en el seu camí, l'havien envoltat burlant-se d'ella i li havien intentat treure els pantalons.

La presumpta agressió no hauria anat a més, segons va explicar als agents, perquè va començar a cridar i una parella que sortia de la discoteca l'havia anat a ajudar i els seus atacants havien fugit.