LLISTA DE CIUTATS

Madrid queda darrere de Barcelona en un rànquing de les "millors ciutats" del món

La capital d'Espanya, en el lloc 11 d'un rànquing de les "millors ciutats" del món

L'índex de la consultora dels EUA Resonance situa la ciutat catalana com a "ciutat europea gairebé ideal"

web

web

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Madrid ocupa l'onzè lloc en el rànquing de "les millors ciutats del món" elaborat per la consultora nord-americana Resonance, que valora la marca global de les ciutats de més d'un milió d'habitants tenint en compte 23 indicadors, tant les seves magnituds estadístiques com les opinions dels seus habitants i visitants. De la ciutat governada per Manuela Carmena, el World's Best Cities Report subratlla que està "oberta a totes hores" i que és "la ciutat d'Europa que no dorm".

La classificació d'aquest any està encapçalada per Londres, i Barcelona se situa al vuitè lloc (quart en les ciutats europees i només superada per Londres, París i Moscou).

Aquesta classificació de l'"èxit de les ciutats" s'ha realitzat tenint en compte "els factors clau que perfilen la identitat competitiva d'una ciutat, el benestar de la comunitat i la futura prosperitat". Aquest és el top 10:top 10

1. Londres

2. Nova York

3. París

4. Moscou

5. Tòquio

6. Singapur

7. Dubai

8. Barcelona

9. San Francisco

Notícies relacionades

10. Chicago

Dels sis grans indicadors analitzats, Madrid destaca en la valoració del lloc (79 punts) i de la seva gent (68), però obté notes més modestes en la seva programació d'activitats d'oci i compres (42), com a producte (38 punts per a les seves universitats, connectivitat aeroportuària, centres de convencions, museus), el seu grau de promoció a les xarxes (38) i la seva prosperitat (36)

Temes:

Urbanisme Madrid