A PLANOLES

Detingut l'autor d'un intent de robatori a casa de la fiscal en cap de Barcelona

Els Mossos han sorprès el presumpte responsable amb material sostret d'altres vivendes de la zona

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas / Guillem Sànchez

Els Mossos d'Esquadra han detingut epresumpte autor d'un intent de robatori a casa de la fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi, a Planoles (Ripollès), la matinada de dimarts passat. Es tracta d'un delinqüent comú, de 31 anys, que ha sigut sorprès a l'estació ferroviària amb una bossa on portava el botí de suposades sostraccions en altres domicilis, segons la policia catalana. 

Agents de paisà han arrestat el sospitós després de demanar-li que s'identifiqués i comprovar el contingut que portava a la bossa, en què no hi havia cap propietat de Magaldi. L'arrestat, d'origen romanès, ha accedit a almenys una desena de vivendes de la zona. La investigació continua oberta, segons fonts policials.

Alguns dels pispes que actuen sostraient propietats en domicilis de la zona acostumen a desplaçar-se en ferrocarril amb el material robat o bé l'amaguen per l'entorn i el recullen i traslladen dies després, quan hi ha menys control de seguretat, segons expliquen fonts de la investigació.

Segon incident

El de dimarts passat va ser el segon incident en una vivenda de la fiscal, que va patir un boicot per part de desconeguts, que van tallar la calefacció, el sistema que regula el reg automàtic i van desconnectar l'antena de televisió després de forçar un traster a mitjans de novembre passat.

Notícies relacionades

El segon incident es va produir al voltant de les 00.30 hores, quan els Mossos van rebre l'avís que havia saltat l'alarma de la casa, segona residència de la fiscal. Els agents van comprovar que hi havia una finestra trencada, de manera que, perquè no quedés la vivenda oberta, es va custodiar tota la nit fins que es va poder reparar.

Magaldi compta amb escorta policial des de fa setmanes, coincidint amb les actuacions del ministeri públic contra el procés sobiranista, entre les quals s'inclouen les querelles que han comportat l'ingrés a la presó de membres del Govern cessat i dels líders de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, respectivament.