Va sortir de Brussel·les

Part de bessons durant un vol que va aterrar a Gran Canària

Un dels nadons va néixer a l'avió

zentauroepp36134961 onbarcelona avion generico170531184745

zentauroepp36134961 onbarcelona avion generico170531184745

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un avió procedent de Brussel·les va haver de ser desviat recentment a l'aeroport de Gran Canària al posar-se una dona de part de bessons en ple vol, segons ha informat la Conselleria de Sanitat del Govern de les Canàries en un comunicat en què afegeix que tant la mare com els nadons estan en bon estat de salut.

D'aquesta manera, el servei mèdic del recinte aeroportuari va alertar el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat (Cecoes) 112 i els va informar que s'havia desviat el vol a aquell aeroport, ja que la gestant s'havia posat de part.

La trucada va ser atesa per una metge coordinadora del Servei d'Urgències Canari (SUC) que, després de recollir la informació necessària i constatar que es tractava d'un part de bessons i probablement prematur, va decidir activar una ambulància medicalitzada perquè, amb el metge de l'aeroport, assistissin l'afectada després de l'aterratge de l'avió.

Al mateix temps, la metge coordinadora va contactar amb el servei d'urgències de ginecologia i amb la unitat de cures intensives de neonatologia (UCIN) de l'Hospital Universitari Maternoinfantil de les Canàries per alertar-los de les característiques de l'incident.

Un dels nadons va néixer durant el vol

Per la seva banda, abans que l'avió aterrés es va rebre una segona trucada del servei mèdic de l'aeroport grancanari en què s'indicava que un dels nadons ja havia nascut durant el vol i que aparentment estava en bon estat.

Així, amb aquesta nova informació, la metge coordinadora del SUC va activar una segona ambulància, en aquest cas sanitaritzada -amb infermer-, al tenir tres pacients potencials que podrien necessitar suport assistencial avançat; i va tornar a contactar amb el servei de ginecologia del centre hospitalari per comunicar aquesta nova informació i l'hora estimada d'arribada a l'hospital.

Després de l'aterratge de l'avió, el metge i l'infermer de l'ambulància medicalitzada van començar amb l'assistència de la dona, encara gestant del segon nadó, mentre que l'infermer de l'ambulància sanitaritzada es va incorporar a l'equip per encarregar-se del nounat durant el trasllat al centre hospitalari.

Notícies relacionades

Quan l'ambulància medicalitzada va arribar a l'Hospital Universitari Maternoinfantil de les Canàries, tant l'equip de ginecologia com el de pediatria estaven esperant a l'entrada del servei d'Urgències per continuar amb l'assistència a l'hospital, on va néixer el segon nadó.

Finalment, tant la mare com els nadons van evolucionar favorablement al centre hospitalari i al cap de pocs dies van ser donats d'alta.