50.000 euros a l'any

El cas del funcionari que va estar 10 anys sense anar a treballar arriba a la Fiscalia

La Diputació de València vol que s'aclareixi si els anteriors responsables de la institució van ser responsables d'algun delicte

zentauroepp39546781 carles recio captura lasexta170804104552

zentauroepp39546781 carles recio captura lasexta170804104552

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per determinar si es va produir algun tipus de delicte i qui van ser els responsables en el cas del funcionari de la Diputació de València que ha estat 10 anys sense anar a treballar.

Fonts de la Fiscalia han informat que, després de rebre l'expedient disciplinari obert al citat funcionari, Carles Recio, i al seu superior a l'Arxiu General de la Corporació, María José Gil, s'ha optat per obrir les citades diligències.

La Diputació espera que la Fiscalia aclareixi "si el lloc creat el 2006 per a Recio era necessari i si els llavors responsables de la Diputació eren conscients que no anava a treballar".

Notícies relacionades

Segons s'ha fet constar en aquest expedient disciplinari, el lloc de treball de Recio es va crear amb el criteri en contra de la resta de funcionaris, que el van considerar innecessari.

El cas de Carles Recio va saltar a l'actualitat quan es va descobrir que feia 10 anys que cobrava 50.000 euros anuals pel càrrec de cap del Servei d'Arxiu, on no treballa. Només hi anava a fitxar. Així consta en l'expedient disciplinari obert contra aquest funcionari, que es va resoldre amb una falta greu i una altra de molt greu d'abandonament del servei per al funcionari, cosa que va suposar el seu acomiadament el mes d'agost passat.