D'un grup lleter

França retira més productes d'alimentació infantil per salmonel·la

Aquesta setmana han aparegut cinc nous casos de salmonel·losi en nadons

leche

leche

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern francès ha anunciat aquest diumenge que ha decidit augmentar la llista de productes d'alimentació infantil fabricats a la planta del grup lleter Lactalisa Craon retirats de la comercialització per l'aparició de nous casos de salmonel·losi en nadons.

El ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire, ha indicat en un comunicat del seu departament i del de Sanitat que suspèn la comercialització i l'exportació d'aquests productes per raons de "seguretat sanitària".

En concret, el problema és que aquesta setmana han aparegut cinc nous casos de salmonel·losi en nadons per la mateixa soca que la que havia generat la primera alerta (Salmonella agona) i un d'ells s'ha vinculat al consum de PICOT, un arròs que no figurava a la primera llista de referències tretes de la circulació des del 2 de desembre.

L'Executiu ha subratllat que els nens afectats "van bé", sense donar més detalls sobre el seu estat de salut.

Notícies relacionades

El 2 de desembre, Lactalis va informar que al tenir notícia d'una vintena de casos de salmonel·losi en nadons de menys de sis mesos que havien consumit alguns dels seus productes, retirava 12 tipus de llet infantil fabricada a Craon des del 15 de febrer.

Davant aquesta situació, les autoritats sanitàries franceses demanen als pares que tinguin caixes corresponents als lots per als quals s'ha decidit suspendre la comercialització (els detalls es poden consultar a www.solidarites-sante.gouv.fr) que no els utilitzin.