Rescatades 80 persones en dues pasteres al mar d'Alborán

Els immigrants eren d'origen subsaharià i van ser detectats per pesquers

Salvament marítim segueix vigilant la zona davant la possibilitat de noves embarcacions. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salvament Marítim ha rescatat aquest dimecres un total de 80 persones d'origen subsaharià que viatjaven a bord de dues pasteres pneumàtiques i que han sigut trobades al mar d'Alborán.

La patrulleraValpasdel Frontex va veure la primera pastera i, en aquell moment, va baixar la seva auxiliar -embarcació més petita i amb menys altura- per acostar-s'hi. Al mateix temps va rebre una trucada per ràdio del pesquerSecre, que informava que tenia una altra pastera al seu costat. Per això, l'auxiliar es va quedar amb la primera pastera i laValpases va dirigir cap a la segona.

Posteriorment, una altra embarcació, elSar Mastelero, va rescatar cap a les 17.00 hores les 32 persones que viatjaven a bord de la primera embarcació pneumàtica; concretament, 30 homes i dues dones, tots ells d'origen subsaharià. 

Notícies relacionades

Així mateix, es va dirigir a la segona pastera i va recollir 48 homes d'origen subsaharià. ElSar Mastelerova remolcar les embarcacions després d'haver-los tret el motor.

Tres immigrants van morir el dia 4 de desembre al naufragar la seva pastera a prop de Larache. Un altre immigrant subsaharià es va ofegar també al llançar-se a l'aigua en un intent d'arribar a terra.