DESTACATS DEL DIA

Puigdemont atrapa Junqueras i altres notícies del dia, en un minut

Sondeig de GESOP per a EL PERIÓDICO

Sondeig de GESOP per a EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ Carles Puigdemont atrapa Oriol Juqueras. Segons l'enquesta preelectoral del  GESOP per a EL PERIÓDICO, JxCat se situa a un punt d'ERC a dues setmanes de les eleccions del 21-D però la majoria independentista s'aguanta per un fil. En l'altre front, el constitucionalista, el debat entre Inés Arrimadas i Miquel Iceta per la medalla de bronze s'ha acarnissat fins al punt que tots dos estan empatats a vots i escons. 


2/ Les eleccions catalanes apunten a un rècord de participació. El 90% dels catalans asseguren que aniran a votar, més que en qualsevol convocatòria anterior. Si es confirmar la dada de l'última enquesta del GESOP, la participació superaria la de qualsevol convocatòria prèvia en eleccions de qualsevol àmbit. Ara el rècord està en les Generals del 1982, quan van votar un 80,72% dels catalans. 


3/ Milers de catalans tenyiran avui de groc Brussel·les. Convocats per l'ANC i Òmnium sota el lema 'Desperta Europa', els independentistes es manifestaran davant la seu de les institucions europees en defensa del Govern cessat de Carles Puigdemont i dels dirigents independentistes empresonats.

Notícies relacionades

4/ Donald Trump dinamita el Pròxim Orient al reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel. Així mateix, el president dels Estats Units ha donat instruccions per traslladar a la ciutat santa de Tel Aviv l'ambaixada, una mesura que trigarà anys a completar-se segons la seva pròpia Administració. Aquestes decisions de Trump no només trenquen amb el consens internacional, sinó que podrien ser una invitació a una nova onada d'inestabilitat i disturbis a la regió.


5/ Un jove invident queda primer de la seva promoció de Biomedicina. Francesc Ganau, de 22 anys, vol investigar sobre la malaltia genètica que l'ha deixat cec.