CONTROL D'EMISSIONS

La DGT deixa d'enviar el seu distintiu ambiental, que vendrà Correus a 5 euros

Més de 14 milions de conductors no han rebut el distintiu

El control de trànsit contaminant a BCN es basa en l'adhesiu

zentauroepp41198395 etiquetas medioambientales de la dgt171205151637

zentauroepp41198395 etiquetas medioambientales de la dgt171205151637

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha deixat d'enviar els distintius ambientals que etiqueten els vehicles en funció de les seves emissions, i per això els conductors que els vulguin obtenirhauran d'anar a una oficina de Correus provincial i abonar 5 euros.

Aquest adhesiu, la col·locació al parabrisa del qual resultarà clau quan s'apliquin les mesures de reducció del trànsit per contaminació a Barcelona, s'ha enviat des de mitjans del 2016 a uns 4,3 milions de conductors, ha explicat a Efe un portaveu de la DGT.

Actualment, el parc automobilístic espanyol el componen 34.892.479 vehicles, segons dades de la Direcció General de Trànsit a 1 de desembre d'aquest any, cosa que suposa que més de 14 milions de conductors no l'han rebut.

A aquesta xifra s'hi han de sumar 16,3 milions de vehicles que, per les seves emissions, han quedat fora de la catalogació de Trànsit.

La Guàrdia Urbana i els adhesius

El final dels enviaments del distintiu ambiental ha coincidit amb l'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de restringir, des de l'1 de desembre, l'accés a determinades zones del centre de la ciutat als vehicles més contaminants.

El control que ha previst és visual, per la qual cosa la Guàrdia Urbana es limitarà a comprovar l'adhesiu col·locat a qualsevol lloc visible del vehicle.

Per als que no en tinguin i els correspongui s'han habilitat fins al 15 de desembre 30 oficines de correus a Catalunya per a la seva obtenció.

Notícies relacionades

A partir del 15 de desembre, s'ampliarà l'oferta de centres catalans de Correus fins als 70 i s'estendrà a les oficines principals de cada província espanyola.

Actualment, a la província de Barcelona hi ha 1.677.408 vehicles (el 42,9 % del parc total automobilístic) que no estan contemplats en la classificació 0, ECO, B i C