Estan il·lesos

Alliberats a Mèxic dos espanyols després de tres dies raptats en una cambra frigorífica

Un dels implicats havia sigut cap de seguretat de l'empresa espanyola en què treballaven les víctimes

Alliberats a Mèxic dos espanyols després de tres dies raptats en una cambra frigorífica / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos espanyols de 31 i 41 anys han sigut rescatats il·lesos després d'haver sigut segrestats a l'estat mexicà de Puebla i estar tancats tres dies en una cambra frigorífica. Els presumptes captors, que van arribar a reclamar 30 milions de pesos a canvi d'alliberar-los (una mica més d'1,35 milions d'euros), han sigut arrestats, entre ells l'excap de seguretat de l'empresa espanyola en què treballaven i que havia sigut acomiadat amb anterioritat.

Segons ha informat la Fiscalia General de Puebla, el segrest es va produir dimecres passat, dia 27 de novembre, quan els dos espanyols, juntament amb un company de feina de 28 anys, van abandonar el seu domicili a la ciutat de San Andrés Cholula en un vehicle Chevrolet Optra en direcció al seu centre de treball.

El vehicle en què circulaven va ser abordat cap a les 05.45 hores al lateral de l'autopista Vía Atlixcáyotl, una de les principals vies d'accés a San Andrés Cholula, per dos vehicles mitjans de color blanc. Diverses persones armades van baixar i van segrestar els dos espanyols, mentre que l'altra persona va poder escapar.

Com a resultat de la investigació, la Secció de Segrestos del Govern espanyol va notificar a les autoritats mexicanes que el propietari de l'empresa en què treballaven els dos segrestats havia rebut una trucada al seu domicili en què es reclamava el pagament de 30 milions de pesos (una mica més d'1,35 milions d'euros) pe alliberar-los i s'exigia l'entrega dels diners en un termini de 48 hores sota l'amenaça de matar un dels segrestats.

La investigació portada a terme per l'àrea de control de tecnologia i intel·ligència de la Fiscalia de Segrest i Delictes d'Alt Impacte (FISDAI) va permetre determinar la participació de quatre presumptes responsables del segrest, que s'havien repartit entre ells les funcions de segrest, trasllat, custòdia, alimentació i negociació.

Així, es va determinar que un dels implicats havia sigut cap de seguretat de l'empresa espanyola en què treballaven les víctimes i que havia sigut acomiadat.

Així mateix, es va localitzar la casa de seguretat on mantenien reclosos els dos espanyols, ubicada a Santa Ana Yancuitlalpan, municipi d'Atlixco. Una vegada amb aquesta informació, dimecres passat, dia 29, personal tàctic operatiu de la Fiscalia de Segrest i Delictes d'Alt Impacte de la Fiscalia General de Puebla i de la Unitat de Segrestos de l'Agència d'Investigació Criminal de la Procuradoria General de la República van assaltar el domicili i van aconseguir rescatar il·lesos els segrestats.

Fruit d'aquest operatiu van ser detingudes tres persones com a presumptes responsables del segrest: Lenin 'N', de 34 anys i originari d'Oaxaca, l'excap de seguretat de l'empresa en què treballaven els espanyols; Osvaldo 'N', de 35 anys, i Oscar Enrique 'N' de 41 anys, tots dos originaris de l'estat de Mèxic.

Notícies relacionades

En l'operatiu, es va incautar una arma de foc calibre 9 mil·límetres amb 11 cartutxos útils, un vehicle Chevrolet, un Lumina model 1990 amb plaques de Tlaxcala i dos mòbils.

En les pròximes hores, els arrestats seran posats a disposició de l'autoritat jurisdiccional pel delicte de segrest, penat amb entre 40 i 80 anys de presó.